Allmänt

Förnyelse

Jag har inte haft papperstidning på många år. Inte digital tidning heller, förrän för ett par år sedan (kan vara fler år, men poängen är att jag ville tala om att det blev ett glapp i tiden). Till slut blev jag less att slåss om tidningen i jobbets fikarum, och började prenumerera digitalt. 😉

Det funkade helt OK, eftersom jag både kunde läsa båda länstidningarna (de hör till samma mediabolag, även om de har olika inriktning) och dessutom fick jag deras nyheter in i Feedly via RSS. Feedly är det program jag använder för att läsa allt möjligt som uppdateras; tidningar av olika slag, bloggar, roliga historier, m m.

Så kom det grus i maskineriet… Först slutade plötsligt den ena tidningen visa sina artiklar?!? Jag kunde läsa rubrikerna, men fick prenumerationserbjudanden när jag försökte klicka fram själva artikeln. Nå, det är ofta samma artiklar i båda tidningarna, med vissa undantag, så jag nöjde mig med att komma åt artiklarna i bara en tidning.

Nu har tidningen helt plötsligt totaländrat sin sida; jag måste ladda ner deras egen app för att komma åt artiklarna. Det finns heller ingen RSS – jag kan inte läsa artiklarna i Feedly längre. Ahmenvafan…?

Finessen med Feedly är att jag kan använda den på flera enheter, och alltså läsa tidningen på alla dem. Nu måste jag ladda ner tidningens app istället, och kan bara vara inloggad på två enheter (samtidigt). Dessutom mister jag finessen att ha all läsning samlad på samma ställe.

OK, det är väl kanske inte så stor skillnad att använda ännu en app – jag använder ju många redan nu – och en klar fördel är att man ska kunna redigera sitt nyhetsflöde i den nya appen. Jag kan alltså välja bort sporten!?! 😆 Det kan det vara värt!

UPDATE
Jag kollade utvärderingarna/ betygsättningarna av tidningens app innan jag funderade på att ladda ner den, och den verkar vara rent skräp. I stort sett alla är missnöjda med den, så jag använde mig av den gamla vanliga spara-webbsidan-som-bokmärke istället.