Allmänt

Besvär ibland

För att fortsätta på den gnälliga banan 😉 så kan jag berätta att jag hade gruvligt ont i benen igår. Det värkte som tusan i båda benen (hela benen – inte bara knäna) så jag var till slut tvungen att stiga upp och ta mig en till omgång värktabletter.

Jag försökte komma på vad jag gjort som skulle kunna ge mig sådan värk, men kunde inte komma på något särskilt. Jag hade jobbat och varit till frissan, jag var inte ens och handlade. Mystiskt?

Nåväl, idag känns det bättre! 🙂 Jag skulle verkligen behöva köpa mig nya joggingskor, av sommarmodell, då de jag har sedan tidigare verkligen är fula och utnötta. Just nu använder jag fortfarande vintermodellen, men behöver något lättare på fötterna.

Och jag ska komma ihåg att inte köpa ett par med mesh den här gången… De gamla sommarskorna har mesh på ovansidan, som har släppt (och fransat sig) runt hela meshområdet. Skorna håller fortfarande ihop, men bara nätt och jämt. 😳

Våren smyger sakta framåt, med plusgrader på dagarna och minusgrader på nätterna. Snön tinar bort, mer och mer för varje dag. Igår höll en traktor på att sopa bort gruset på äldreboendets parkering, och ibland när jag sitter ute kan jag höra storspoven. Just storspoven är ett riktigt vårtecken!

Ett annat vårtecken som naturen ger oss, är skogsfåglar som sitter på vägkanterna och käkar grus. Tyvärr har jag inte rört på mig så mycket den senaste tiden, p g a corona, annars brukar jag åka hem till Byn någon sväng då och då under våren för att kolla hur många tjäderhönor som sitter längs vägkanten. (Rekordet är en gång då det satt 19 tjäderhönor på vägkanten, mellan Byn och vägskälet till Nästa By, några kilometer bort. Sedan tog grusvägen slut.) En orrhöna är allt jag sett i år.