Allmänt

En ny värld

Ojojoj, nu har en ny värld öppnat sig för mig! 😯 Till slut fick även min avdelning* Office 365 och nu ser ingenting ut som det brukar. För att inte tala om alla borttappade lösenord/ användaridentiteter till olika system… *kallsvettas*

Min mailbox är tom, sånär som på nya mail som kommit in efter bytet. Det kan ta ett par dagar innan de gamla mailen kommer tillbaka igen, men jag hoppas verkligen att de inte försvinner någonstans. Jag hade massor med Viktiga Ärenden att åtgärda senast tisdag (p g a D-Day)… 😳 Det blir nog ett par sena kvällar nästa vecka också.

Annars funkar allt jag hittills provat som det ska. Lite knepigt att återfå alla bokmärken, då jobbokmärkena skrevs över av de privata, men jag har plockat upp de viktigaste sidorna och bokmärkt dem igen. Jag vet ju vilka sidor jag oftast använder. Dessutom har jag – i förebyggande syfte – sparat ner en del inloggningsuppgifter och -sidor i min personliga mapp i nätverket.

Idag är det Äntligen Fredag! Jag har börjat nedräkningen till söndag, då jag ska på 5-årskalas, men annars har jag inga planer inför helgen. Ta upp tvätt från källaren? Byta i sängarna och tvätta upp det (om det är torkväder ute)? Laga massor av lunchlådor? Slappa på TV-soffan? 😉

På tal om ”tvätt”, som får mig att automatiskt tänka på ”kläder” – jag är svårt sugen att shoppa! Onlineshopping, förstås – men samtidigt behöver jag ju ingenting. Jag vill bara göra av med pengar. 😉 Vi är dessutom flera på jobbet som talar drömmande om IKEA.**

Jag har inte varit utanför kommunen på jättelänge och hade nog – om inte kalaset dykt upp – åkt en runda åt något håll, med kaffetermos i bilen, bara för att se något annat. Stannat på en lämplig rastplats och druckit kaffe medan jag sett på utsikten. Typ. Kanske åkt efter smala grusvägar någon kväll för att se skogsfåglar äta grus längs vägkanterna. Något sådant.

För att återgå till ämnet ”kläder”, så har jag idag en tröja som är aaaaningen för kort. Jag får bara gå och dra ner den hela tiden. Ytterst irriterande! Att kjolen jag har dessutom hasar ner, gör inte saken lättare att leva med. 🙄 Det är nog därför jag vill shoppa, för att få tag i en längre tröja. Och en kjol som inte hasar. Och lite annat smått & gott. 😉


*) Datakillarna byter ut systemet på en avdelning i taget, och helt plötsligt var det våran tur.

**) Där ser ni; det ÄR inte bara jag! 😉