Allmänt

Dåliga kopior

Jag tillbringar alldeles för mycket tid framför TV:n, jag vet. 🙄 Men det hindrar mig inte från att upptäcka (för mig) nya program.

Expedition unknown” är en trevlig serie, med en lite småkul programledare som provar på allt möjligt. Nu har jag råkat ramla över en fruktansvärt dålig kopia, som är så dålig att jag inte ens minns vad den heter. I vilket fall som helst, är den ljusår ifrån originalet. Programledaren är bara pinsam, uppdragen har ingen röd tråd – skitdåligt!

Alla myspysprogram på fredags- och lördagskvällar – typ ”Robinson”, Let’s dance”, ”Idol”, etc – hoppar jag över. Det räcker så bra med att höra andra på jobbet diskutera de programmen i fikarummet. Jag har fyllt min kvot med underhållningsprogram för länge sedan.

Däremot har jag snöat in på dokumentärer, gärna med djur & natur-tema. Om inte annat så somnar jag väldigt gott om jag ser under-vatten-program, typ dokumentärer om korallrev, öar eller olika sorters fiskar/ hajar/ valar. 😉

Fördelen med alla Play-tjänster som de olika kanalerna har, är att jag kan se programmen när det passar mig – måste inte vara när de sänds. Jag har tre olika serier som går samtidigt, på olika kanaler, så det är jättebra att kunna se en direkt och de andra två senare på kvällen. 🙂

Förr brukade jag se allt jag kom över i krim-väg, oavsett om det var påhittat (t ex CSI eller Criminal Minds) eller verkliga fall (t ex Ted Bundy eller Jack the Ripper). Nu får jag fruktansvärda mardrömmar om jag somnar mitt i ett sådant program, vaknar kallsvettig med hjärtklappning. 😳 Jag klarar av att se ”snälla” deckare, av modellen ”Morden i Midsomer”, så det är bara att inse att jag tagit klivet över till tant. 😆

Veckans matsedel kommer att bli aningen ändrad. Idag hade jag tänkt laga köttfärslåda, men det blir nog spagetti med köttfärssås istället. Jag har för lite potatis hemma, och ids inte fara och handla idag igen. Samtidigt är det väldigt länge sedan jag gjort just spagetti + k-färssås, så det blir kul som omväxling. (Jag har lite pippi på att laga lasagne så fort jag har k-färssås – men inte den här gången!)

Idag är D-Day, så jag var extremt tidigt (för att vara mig) på plats på jobbet i morse, för att hinna ringa de absolut mest brådskande samtalen innan det är för sent. Nu är allt fixat, plus lite extra jobb som dök upp vid sidan av, så jag kan luta mig tillbaka och dra åt mig andan. En stund, i alla fall, tills nästa projekt kör igång. 😉

Jag är fortfarande shoppingsugen. Inte för att jag behöver något, utan bara för att shoppa. Helst skulle jag vilja shoppa IRL men det går bra att shoppa online också. Lite för bra, skulle jag kunna säga… Det är så lätt att stoppa fler varor i varukorgen, när jag ändå är där.

Vad jag behöver, är nya joggingskor inför sommaren. (Tror jag skrev om det tidigare.) Nu visar det sig att affärerna har gemensam (sedan långt tidigare planerad) shoppingkampanj fredag-lördag denna vecka. Jag tänker undvika folk, så jag kanske går förbi rätt affär redan efter jobbet idag. Eller också tar jag det nästa vecka. Vi får se.

Det är lite lustigt med affärerna här. Om jag ska köpa joggingskor (eller gummi-/ termo(vinter)stövlar) eller sportkläder så går jag till järnaffären. Ska jag köpa frysbox eller mobiltelefon går jag till sportaffären. Spackel av alla slag (målning resp. smink 😉 ) finns på en annan affär. Det blir väl så på en liten ort; affärerna tar in ett bredare sortiment och utvecklas åt ett annat håll än vad som var tänkt från början, allt enligt kundernas önskemål.

Just nu lider jag svåra kval. Mentholcigg får inte längre säljas, så jag har först fått byta till ett annat märke (mitt vanliga märke var slut) och när det paketet tar slut, måste jag byta till vanliga cigg – utan mentholsmak. 😳 Den stora frågan är förstås om jag verkligen ska byta, eller om jag lika gärna kan sluta? Trappa ner? Tvärsluta?

Jag känner hur jag blir irriterad bara av att fundera på att sluta… Det kanske inte är läge för det riktigt än.

2 kommentarer på “Dåliga kopior”

    1. Glöm det. Det gick jättebra att byta från menthol till ickementholcigg av samma märke. 😉

Kommentarer är stängda.