Allmänt

Måndag igen

Swoop, så var helgen förbi!

B stannade till söndag vid lunch, jag lyckades inte få A och A att sätta upp rullgardinen i vardagsrumsfönstret (kanske nästa gång?), solen har stekt och träden har så smått börjat grönska! Häggen och en av rönnarna var först igång, men jag ser att en björk fått musöron – på åtminstone en av grenarna… Däremot tror jag inte att jag får häggblomning till min födelsedag i år, då det är så få dagar kvar. Ja, ja. Jag kommer att överleva även detta bakslag. 😉

Funderar på vad jag ska fixa för käk den här veckan. Något med falukorv kommer det att bli, då jag tidigare köpt en hel ring som nu ligger i kylen och väntar på att bli uppäten. Sedan får vi se. Jag känner inte alls för att laga någon mat alls, om jag ska vara ärlig, men den lusten kommer och går i vågor. Just nu är det ebb i idéerna, men korv & makaroner eller ugnskorv med mos går ju alltid hem. 😉

Under dagen idag ska jag försöka ordna eftersändning av posten åt farbror K. Det är smidigast att jag tar hand om den redan nu, istället för att ändra den till äldreboendet, då ingen vet hur lång tid han har kvar. Det är inte så att jag önskar livet ur honom, men ni förstår hur jag menar: han blir 87 90 i augusti. Om han lever till dess. Och när han inte finns längre, blir det jag som får ta hand om hans ärenden, så det är lika bra att ställa om posten till mig redan nu. K är helt OK med det.

UPDATE
Jag borde ha vetat att allt skulle strula, bara för att det är måndag. OK, det finns de som har värre bekymmer, men jag tackar min lyckliga stjärna att telefonen åtminstone är hyfsat tyst. Jag hann knappt hit i morse, så började det allmänna kaoset att sprida sig över mitt kontor. Alla möjliga har sprungit fram och tillbaka till just mig för att få ordnat/ förklarat/ förevisat allt möjligt mellan himmel och jord som råkar ha anknytning till mitt jobbområde. 🙄

Så fort jag börjat med en uppgift, kom nästa person med något ännu mer brådskande. Jag har skrivit post-it-lappar för brinnande livet och loggat in i och ut ur system med ljusets hastighet.

Vi bytte ju till Office 365 förra veckan, med mailen i Outlook. Allt ser helt annorlunda ut, och så fort man byter uppgift så byts menyn också ut?!? Jag har inte heller samma överblick som jag haft tidigare, men det är väl meningen att man ska använda ”sök”-funktionen istället för att scrolla ner till ett tidigare mail. Jäkligt irriterande, då det sökord man använder inte alltid finns (eller är rättstavat) i mailet som söks.

Det tog lång tid att hitta adressboken, och när jag väl hittade den, var alla mina färdiga grupper borta. Jaa-happ. Bara att försöka komma ihåg vilka grupper jag använt tidigare samt vilka medlemmar jag haft i grupperna. Nu tror jag att jag fått till de viktigaste (och mest använda) grupperna, men det tog tid.

Förutom jobbuppgifterna jag börjat med, har jag försökt ta itu med webbtjänsten för adressändring. Det är en smidig tjänst – för den som 1) har BankID och 2) e-postadress och 3) ska folkbokföras på ny adress. Min farbror har varken det ena eller det andra, och ska absolut inte folkbokföras hos mig.

Det gick hyfsat snabbt att komma genom telefonkön till kundtjänst första gången jag ringde, men så fort jag börjar om med tjänsten och kommer till en ny sida, är det något som stoppar mig igen. Telefonkön verkar växa under dagen. Nu har jag försökt maila mitt ärende till Adressändring, så får vi se om jag får svar.