Allmänt

Inte morgonpigg

Jag avskyr verkligen när folk kommer med sina ärenden innan jag hunnit dricka kaffe. När jag kommer till jobbet slår jag igång datorn, och går och hämtar kaffe medan den startar upp. Nu prickade en in mig precis när jag kom genom korridoren, även fast jag försökte varna personen i fråga om att jag inte hunnit hämta morgonkoppen. *gaahhh*

Det blev lite sent på jobbet igår, och jag var helt slut när jag kom hem. Dels på grund av allt som hoppat på mig under arbetsdagen, dels på grund av värmen hemma: det var jättevarmt inomhus, då solen stekt genom fönstren hela dagen. Jag orkade inte börja med någon middag, utan slog på stort med smörgås & mjölk. Det fick duga. *rycker på axlarna*

Dagen idag ska bli ännu varmare, och jag är inbokad på möten hela dagen. Tyvärr fick vi hålla tillgodo med det syreslukande rummet på eftermiddagen (det längsta av dagens möten) – ett av våra sammanträdesrum är hemskt. Efter en kvart är syret slut när man är många. Dessutom ligger rummet mot solsidan, så det kommer att bli ordentligt varmt därinne.

Jag hade tänkt att hinna förbereda inför eftermiddagens möte igår, eftersom det är jag som kallat till det och nu – äntligen – har fått svar på den största frågan vi ska ta upp. Tyvärr rann dagen mellan fingrarna på mig, men A har koll och kom förbi för att göra upp en Plan för mötet innan vi gick hem. Tur jag har henne som hjälpreda, det är mycket nu. 😉

Men jag ska inte gnälla. Snart har vi alla Microsoft Teams i våra datorer, och då kan vi köra onlinemöten istället, med deltagare på valfri plats – typ stranden, altanen, soffan, syrenbersån, källaren, etc. 😉

En del jobbar helt hemifrån, andra lite då och då. Jag tycker det är en bra lösning, att kunna jobba hemifrån om man vill. Det kommer att ta länge innan smittan har dragit sig tillbaka och vi kommer att få en helt ny värld, med många ändringar när det här väl är över.

Jag läste en artikel om ett resebolag, vilka åtgärder de tar till för att minska smittspridning på resmålen när turismen väl kommer igång igen. I kommentarerna till det inlägget gnällde förstås folk på att det kommer antingen att vara trångt ( = smittrisk) på flyget eller också färre resande men dyrare biljetter. Jaha?

Där får man göra ett val: antingen åker jag iväg och riskerar att smittas under den trånga resan, eller också kostar min solsemester mer än den brukar för att vi är färre på planet, eller också stannar jag hemma. Det är ingen Mänsklig Rättighet att flyga (billigt) till soligare breddgrader när man är ledig, även om många verkar tro det.

Själv siktar jag på hemester i år, liksom de flesta andra år. Jag var visserligen svårt sugen att boka en senvår-/ försommarresa till Berlin innan corona bedövade världen, men nu känner jag att jag klarar mig bra utan att resa någon särskild stans. Resan till Berlin har jag funderat på i så många år, att om den aldrig blir av är nog lika bra. Jag vet egentligen inte vad jag ska dit och göra, men det har blivit en fix idé. 😉

Min shoppingiver lever vidare. Jag hittar dock ingenting jag vill ha, eller behöver, eller villhöver. 😉 En ny handväska? Naäh… Nya sommarjoggingskor? Någon gång. Kanske. En blommig sommarklänning? Äsch, jag har så många klänningar. Det måste vara något som är fel med mig; jag brukar väl aldrig missa att shoppa?!? Jag vill shoppa, men hittar inget jag vill ha. 😯

Det blir väl så att när proppen väl går ur, och jag börjar shoppa, så blir det ingen ände på allt jag köper. Den som lever får se.

2 kommentarer på “Inte morgonpigg”

  1. Såna där mötesrum borde vara förbjudna. Vi har också ett par sådana där syret är borta så fort du stängt dörren. Tror att egentligen arbetsgivaren förlorar på det. Din initiativförmåga försvinner efter en stund i ett sådant rum och sedan sitter du mest och vill därifrån och torkar svetten i pannan och undrar om det syns att du svettas på ryggen.

    1. Jag hade tur! Vi kunde byta till ett dubbelt så stort rum, med bättre luftväxling! När jag bokade rummet, var alla andra upptagna, men nu hade det stora rummet blivit ledigt.

Kommentarer är stängda.