Allmänt

Sommar och sol

Värmeböljan slog in som en tsunami över oss i helgen. Lördag var varm och söndag var ännu varmare. Jag har inte ens orkat tömma diskmasken (och fylla den) under hela helgen, bara legat och slappat under takfläkten i vardagsrummet. På nätterna har det svalnat av en smula så jag kunnat sitta ute på altanen och känna vinden fläkta.

Faktiskt har det blåst hyfsat mycket under helgen, d v s perfekt torkväder – om jag bara orkat tvätta… Det har virvlat som en snöstorm från häggens blommor, som inte är mycket att hurra för längre. Däremot har rönnen hamnat i full blom.

Myggen har kommit, stora mängder av dem. I morse var vädret lite mera grått, men ändå varmt och nästan ingen blåst, och myggorna var som galna! Jag har fullkomligen skrapat bort drivor av mygg från mina bara armar när jag varit ut och rökt, och att ställa upp altandörren för att släppa in svalare luft är bara att glömma.

Nå, jag ska inte gnälla. Det går fort över, både värmen och myggen lugnar sig efter några dagar. Eller också är det så att jag vänjer mig? Det verkar ju ändå som att vi ska få behålla en del av värmen över midsommar, men det kan hinna ändra sig flera gången innan veckan är slut.

Jag har försökt kolla reklambladet online för att se vad jag ska köpa den här veckan, både för att ha till middag under veckan och ifall någon kommer till midsommar (om jag inte bjuder bort mig själv 😉 ), men jag hittar inget jag är intresserad av. Det är för varmt att tänka på mat. Jag har levt på yoghurt och smörgås/ flingor under helgen och har inga större planer på ändring av den menyn. Lättlagat och lite disk. 😉