Allmänt

Likriktning

Jag ser att det är samma likriktning i maten som vanligt: alla äter sill, lax, ägg, och så – som extra grädde på moset när det är sommar – grillar man. Tror jag ska planera in en Janssons frestelse, lasagne eller surströmming under midsommar, bara för att vara lite tvärsemot. 😉 Ris á la Malta skulle väl sitta bra efter frestelsen? 😆

Min grill samlar damm i källaren. Få se om jag ids ta fram den i år. Det är inte kul att grilla åt bara en person, då steker jag hellre på spisen. Visst är det gott med grillat, men alldeles för mycket jobb (läs: förarbete) när jag är själv. Det blir inte heller dans runt midsommarstången, det är många år sedan jag var med på något sådant. Så även om corona ställer till det i år, så saknar jag inte att hoppa ”små grodorna”. 😉

Mitt projekt den här veckan är att försöka orka städa. Ta ut mattorna, dammsuga, moppa golv och lista ut hur jag ska få igång hembiträdet. Jo, jag vet, jag borde kolla kapaciteten hos hembiträdet innan jag tar fram den ordinarie dammsugaren, men jag misstänker att det går snabbare med snabeldraken. Den kan jag styra själv till de hörnor där den behövs bäst. Och jag tänker moppa golven före helgen, jag är inte säker på att hembiträdet blir klar innan dess… Men sedan kan jag slå igång hembiträdet! 🙂

Jag gör väl som jag brukar under värmeperioder; sover när jag kommit hem och ätit middag, sedan orkar jag vara igång på natten när det är svalare. Jag förstår mig inte på folk som njuter av hetta, jag tål värme väldigt dåligt. Jag är den på jobbet som är lika blek efter semestern, som innan. Vänster underben får en aning färg, då det hamnar i solen de minuter jag sitter ute och röker på förmiddagen, annars håller jag mig i skuggan. 😆