Allmänt

Utrensning

Det har varit riktig utrensning ur min kyl den här helgen. B och familjen kom oväntat hit* och jag hade inte handlat eller städat… Städningen fick prio 1 så vi har ätit Mystiska Måltider av det som fanns till hands i kyl & skafferi. Det gick bra, alla överlevde. Ingen svalt ihjäl. 😉

Värmen börjar mattas av lite grann nu, framför allt har det blivit lite svalare på nätterna. Väderprognosen ser ut som att det ska bli mulet, med eller utan regn, framåt veckan. *suckar av lättnad* Om jag verkligen anstränger mig kanske jag orkar ta ut utemöblerna till altanen – vilken dag som helst.

Jag passade på att prova CCL-klänningen ordentligt medan B var hemma och kunde hjälpa mig med blixtlåset. Den satt bra och är en jättesnygg modell! 🙂 Återstår bara att fixa någon som kan dra upp/ ner blixtlåset när jag ska använda den, men i värsta fall får jag ta med den och byta om när jag kommer fram.**

Ingen matsedel denna vecka heller. Jag ids helt enkelt inte göra någon, då jag inte vet när & vad jag ska handla. Prognosen är att handla idag, men det kan hinna ändras. 😉


*) Planen var att de bara skulle komma förbi på söndagen, men sova över – och tillbringa lite tid – hos A. Men han jobbade extra hela helgen, så de bestämde sig för att komma till mig i förtid.

**) Förutsatt att jag ska åka någonstans, i dessa smittspridningstider… 🙄 Men man vet ju aldrig, en liten grillfest utomhus kan det kanske bli? Om jag har grillfest hemma, får väl någon gäst zippa mig. 😆

2 kommentarer på “Utrensning”

  1. Förmodar det handlar om att ha för korta armar. Ett tips är att ta ett långt snöre och dra det igenom löparen på dragkedjan. Det ska vara så långt att du kan ha det dubbelt. Dra upp dragkedjan och dra sedan ur snöret. Vet inte om det var tillräckligt bra beskrivet, men det funkar i alla fall.

    1. Det hade kunnat funka om det bara varit ett hål i den lilla flärpen på dragkedjan. Tyvärr är det inte det, så jag kan inte trä i ett snöre. Dessutom är det ett s k dolt blixtlås, så man måste kolla att inte tygkanten kommer för nära och fastnar. Men tack för tipset! Jag fixar det nog på något vis i alla fall. 😉 Jag misstänker att jag inte kommer att nöta ut bjudningsklänningen i första taget…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *