Allmänt, Foto, Katter

På gång igen

Hello, office, my old friend
I’ve come to work with you again…

Tja, det var den semestern, det. Tjoff – så var den slut.

Jag har ägnat fyra veckor åt att göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt. Den sista tvätten* ligger i maskinen och väntar på att bli hängd på tork. Så långsam har jag varit. 😉

Paradoxalt nog har mina knän mått bra, trots trappspring med och utan tvätt/ handelskassar/ annat tungt, så pass att under den senaste veckan har jag inte ens behövt ta några värktabletter. Jag funderade på det igår, och kom fram till att det nog var knägympans förtjänst. Och självklart hade jag onda knän i morse… Jag är nog allergisk mot jobbet. 😉

En kort sammanfattning: jag har haft hemester av extremmodell. En sväng till L, en sväng till IKEA och en sväng hem till Byn. Annars har jag suttit hemma och sett gräset växa, typ. Lyssnat på böcker och sett alldeles för mycket TV. Tvättat. Handlat mat. Och ätit… Jag har inte vägt mig, men skulle tro att jag ligger på +10 kilo efter allt onyttigt jag tryckt i mig den här sommaren. 😆

På tal om TV, så såg jag ett rykande färskt avsnitt av ”Unge kommissarie Morse” på SVT1 i lördags. Efter programmet meddelades att avsnittet, plus kommande avsnitt, fanns att se på SVT Play. Jag kunde inte stå emot frestelsen, utan kollade – och alla tre avsnitten fanns redan att se! Eftersom jag ändå vänt dygnet åt alldeles fel håll, så såg jag både avsnitt 2 och 3 under natten. Typiskt mig, nu har jag inget att se fram emot under de närmaste två lördagarna. 😳 (OK, där ljög jag lite – det är alltid trevligt att kolla på UKM, även om jag vet hur avsnittet slutar.)

Eftersom livet nu börjar rulla på i de gamla vanliga spåren, så ska jag – som vanligt – försöka ta mig till affären för att handla mat idag. Antagligen gör jag som jag brukar, d v s skjuter upp det så länge jag kan. Mest beroende på att jag inte gjort någon matsedel, så jag vet inte vad jag ska handla (annat än de gamla vanliga varorna som alltid behöver fyllas på). Om inte annat så behöver jag fylla på cigg, men det kan jag göra på macken. *rycker på axlarna* Jag har några färdiga lunchburkar i kylen, med rester efter helgens ugnsmiddag.

Det var rena rama höstvädret i morse: bara +7 grader när jag steg upp! 😯 En av mina jobbarkompisar hade visst bara +3 grader hemma, så nu märks det att sommaren är så gott som över. En fördel med de varma dagar vi fått nu under slutet av semestern, är att nätterna varit svala, så det har gått bra att sova. Det var värre i juni, när det var varmt även på nätterna. Jag sover så dåligt då.

En sak har jag missat under min extrema hemester i år: jag har inte varit till Fallet! Dit försöker jag åka minst en gång varje sommar, baraföratt. Det hör till sommaren: att ta en utflykt till Fallet, kanske äta något eller bara köpa en glass, eller bara kolla på utsikten. Nu får jag kanske klämma in det någon kväll eller helg, beroende på lust och väder. Eller också hoppar jag över den utflykten. Vi får väl se.

Trots mina onda knän, var det riktigt trevligt att komma tillbaka till jobbet igen! Jag har saknat mina härliga jobbarkompisar, både de på min egen avdelning och de andra, och det blir skönt att få lite rutin i vardagen. Roligt att kunna prata med någon annan än katten… 😉

På tal om katten, så är hon nu frisk & pigg & klarögd igen – inget öga som rinner och hon verkar må hur bra som helst. Jag försöker hålla henne inne när jag inte är hemma, men även framför allt under nattetid. Det är då hon råkar i slagsmål, eftersom alla katter gillar att smyga omkring i mörkret och inkräkta på varandras revir.

Froppisen är lydig, på sitt eget vis; jag ropar på henne och smackar med tungan – och då kommer hon! Inte på direkten (hon är ju katt, vad väntar jag mig?) men efter en liten stund kommer hon släntrande, med attityden ”oj, är du ute, släpp in mig då”. Haha! Som om inte katter går att dressera! 😆


*) Jag hade förstås sparat ihop en jättedriva med tvätt att itu med under semestern. Det är sista maskinen av den drivan som behöver hängas. Tvätten över huvud taget tar ju aldrig slut, så av ”normal” tvätt blir det aldrig någon ”sista maskin”.

2 kommentarer på “På gång igen”

  1. Jo, det är ju faktiskt som så att träning hjälper. Jag vet att om jag kör ett visst träningsprogram på 15 minuter två till tre gånger i veckan så har jag för det mesta inga problem med min artros. Frågan är bara varför jag inte gör det??
    Tack för tipset om unge kommissarie Morse!

  2. Kul att du uppskattar tipset!
    Jag gillar UKM och har sett alla säsongerna, både avsnitt för avsnitt när de visats, samt alla i rad under en helg när jag inte hade något bättre för mig. 😉

Kommentarer är stängda.