Allmänt

Grönska

Under lunchen satt jag ute på altanen och kände lukten av nyklippt gräs flöda förbi näsborrarna. Det var inte hos mig gräsmattan klipptes (det gjordes igår) utan på någon närbelägen tomt. Det är doften av sommar, eller hur?

Jag handlade inte igår, men kan klara mig en dag (eller två) till utan att gå under. 😉 Det skulle förstås vara skönt att göra undan handlandet idag, bara för att få det gjort, så vi får se hur jag gör. Plötsligt händer det! 😆 Dagens middag blir i alla fall korv, om den inte blivit för gammal. Då måste jag handla idag, vare sig jag vill eller inte.

Under lunchen har jag roat mig med en ljudbok, ”En eld i natten” av Michael Connelly. Den börjar lovande, så jag ser fram emot att lyssna mer på den. Jag gillar hans böcker om Harry Bosch, men han har skrivit om andra personer också (jag gillar de böckerna också). I den här boken lyckas han trycka in tre av sina huvudpersoner, även om Harry alltid är stjärnan (i mina ögon).

Jag vet inte vad som hände igår kväll. Som vanligt skulle jag se ”En plats på landet” men jag blinkade ett par gånger – och så var programmet slut sedan länge. Måste ha varit något i maten? 😉 Det var i alla fall kallt i natt igen: +6 grader när jag steg upp i morse… Det kanske var den friska luften som sövde mig, då mina fönster fortfarande står öppna dygnet runt?

B fyller år idag. Jämna år, om man delar med två. 😉 På fredag är det A:s födelsedag – även han fyller jämnt delbart med två. Jag vet inget om någon uppvaktning eller kalasande, då jag inte talat med någon av dem på ett tag. Vi har alla gjort undan semestrarna, så nu är det jobb som gäller. De kan ha egna planer till helgen, utan att jag är medräknad, men jag måste kolla ändå. De får ju inte tro att jag glömt dem!

Nu böjar höstmörkret att sänka sig på kvällarna. Varje kväll när jag sitter på altanen och röker, kommer jag ihåg att ”jag borde tända garagelampan, så jag ser om någon försöker ta sig in där” (rörelsesensor). Och så glömmer jag det när jag går i närheten av garaget nästa dag. Brolampan behöver också tändas (skymningsrelä) – inte för att någon kommer på besök sedan det mörknat, men det blir mörkt tidigare och tidigare för varje dag. Jag kanske själv åker någonstans och kommer hem för att fumla med nycklarna vid dörrlåset. 😆

Inomhus upptäcker man nya lampor som behöver bytas ut sedan förra säsongen. Ungefär som med julsakerna: man vet att de fungerade när man plockade bort dem, och ändå lyser de inte när man tar fram dem nästa år. Fönsterlamporna har inte plockats fram än, men vilken kväll som helst ska jag ta itu med dem. När jag var på IKEA passade jag på att bunkra billiga LED-lampor i olika storlekar och med olika socklar. Förhoppningsvis klarar jag mig ett tag med dem.

För att piffa till i fönstren skulle jag behöva en liten borste med tillhörande skyffel, att sopa ihop döda flugor och annat skräp som hamnat på fönsterbrädena med. Jag vet att jag har (åtminstone) ett sådant set, men vet inte var jag lagt det. För några dagar sedan hade jag borta min favoritförskärare – den låg inte i lådan där den skulle vara. Sökte igenom alla lådor i köket utan att hitta den, och funderade på att kolla med A ifall han använt den till något (t ex skära upp en kartong) i garaget. Plötsligt hittade jag kniven – i precis den låda där den skulle vara… 😳

Mitt döva öra gör att jag brukar säga att jag har partiell hörsel. Nu får jag börja säga att jag har partiell syn också… Alzheimers Light är en annan variant; jag kanske glömde hur kniven ser ut eller också (vanligt förekommande) glömde jag varför jag grävde i lådan/ gick in i rummet.

Jag är så lättdistraherad. Går till köket för att tömma diskmasken, men passar på att gå på toaletten på väg dit. Sedan är alla tankar på köket borta, tills jag kommer ihåg det nästa gång… 🙄 Alternativt kan jag ta mig ända till köket, men står där och undrar vad jag skulle göra där?