Allmänt

Planer

Varje dag har jag många nya planer, men så fortsätter jag som förut. 🙄 Planen för idag är att handla mat efter jobbet. Eventuellt under lunchen – beror på om det är mycket bilar på affärens parkering när jag åker hem. Det var faktiskt skönt att ha gjort undan handlandet när jag jobbat färdigt för dagen, så jag kunde åka direkt hem, som jag gjorde förra veckan. Vi får se hur jag gör den här gången.

Jag var helt färdig igår kväll. Åt middag, skulle se nyheterna men somnade – och sov som en stock i flera timmar. Det hjälpte inte, jag var ändå trött när jag vaknade och kunde byta om till pyjamas. Det blev inte gjort igår, men fönsterlamporna måste plockas fram och ställas i rätt fönster. Kvällarna blir snabbt mörka (speciellt om jag somnar medan det ännu är ljust och vaknar när det blivit kolsvart ute… 🙄 ).

Ljusslingan på altanen måste också tas fram, framför allt för att jag vill kolla så inte froppisen lägger någon råtta i rökstolen åt mig… Just nu använder jag en ficklampa varje gång jag ska ut och röka, men ännu har ingen råtta dykt upp. Jag antar att det bara är en tidsfråga? Hon är inte lika pigg och rask som förr, men har ändå burit in (och ätit upp) en råtta för några veckor sedan.

Det var synd att jag inte tog en bild i morse, så ni fick se: rönnarna är övertyngda av rönnbär! Enligt gamla talesätt, betyder det att det blir lite snö under vintern, då ”rönnen inte bär två bördor” – antingen mycket bär eller mycket snö på grenarna, inte båda under samma säsong. Vi får väl se. Under dessa klimatförändringarnas tidevarv kanske inte allt stämmer så som det var förut.

UPDATE
Jag hann handla under lunchen och känner mig mäkta nöjd med mig själv just nu. 😉 Dessutom ramlade lite extra mat ner i korgen så jag kan ändra i matsedeln och ändå ha mat för hela helgen.