Allmänt

Beställningar

Inför medlemsmötet jag nämnde tidigare, har jag beställt lite presenter till de som kommer. Nu har båda paketen kommit (jag fick beställa från två olika håll) så jag ska öppna och kolla att allt är med innan vi betalar räkningarna. Det är inte så spännande saker, men nyttiga. 😉

För ovanlighetens skull for jag inte och handlade under måndagslunchen, vilket jag gjort några gånger. Det var inte mycket folk på affären (få bilar på parkeringen) men jag kände att jag inte iddes. Matsedeln är anpassad till att jag faktiskt har en del mat hemma, förutom det butiksgrillade jag planerat till middag idag. (Det avhjälps snabbt när jag handlar efter jobbet.)

Det är sååå tråååkigt att handla mat. 🙄 Jag gör mitt bästa för att slippa fara till affären mer än en gång i veckan, och lyckas alltid antingen a) köpa för lite mjölk eller b) köpa för mycket mjölk – eller annat. Just nu har jag t ex ett oöppnat gräddpaket i kylen, som gått över tiden för en månad sedan… Det tänker jag inte ens öppna för att hälla bort gräddklimparna – jag slänger det som det är.

Annars köper jag grädde ”med lång hållbarhet”, som klarar sig flera veckor, men just den där grädden var planerad till något nästa dag. Som förstås blev ändrat. Jag gör mina ändringar i menyn då och då, och då sket det sig med grädden, som jag dessutom glömde bort. Annars hade jag använt den i någon annan rätt. Nå, det är bara grädde. *rycker på axlarna*

Jag är sugen att beställa lite mysiga paket till mig själv, d v s shoppa loss på postorder, men avvaktar med det ett tag. Snart kan jag börja kolla på julkalendrar och -klappar. Förra året fick B en kalender från Apoteket och var tvungen att skicka bild till mig varje dag, så jag fick se vad som var bakom luckorna. 😆 (Jag var för snål att köpa ännu en åt mig själv, och dessutom tog de snabbt slut.)