Allmänt

Höstdag

Det är grått väder och en liten regnskur svepte förbi i morse. Det har nog småregnat då och då under natten, men är det höst så är det. 😉 Sparvarna äter så det visslar om det, jag fyller på frön och talgbollar varje morgon då det är helt rensat sedan dagen innan.

Lite kul är att jag har en ”klocka” av kokosfiber som hänger, så att fåglarna måste sitta uppochner för att komma åt godsakerna inuti (fett och nötter/ frön). Där ryms bara en fågel åt gången, så de småknuffar varandra då och då. ”Nu har du suttit tillräckligt länge, nu är det min tur!” 😆

Planen för idag är att inte fara hem på lunchen, då jag slarvade med middagen igår och inte har några rester att värma. Eftersom det blir kall mat till middag (smörgåstårta!) så tänkte jag ta en hamburgare till lunch. När det är kallt och grått vill jag gärna ha varm mat, åtminstone en gång om dagen – och det kan Grillen hjälpa mig med. 🙂

Alternativt kan jag beställa mat på Grillen och åka hem och äta den där, jag får se. Det beror lite på hur det går med asfalteringen efter gatorna. Om gatan är avspärrad p g a arbete så stannar jag och äter på jobbet. Froppisen har fått mat i morse, så hon klarar sig utan mig till kvällen, om det behövs.

UPDATE
Jag tog lunch från Grillen men åt den hemma. Tyvärr glömde jag att åka förbi affären och hämta ut ett paket jag beställt, som levererats med PostNord ( f d Posten), men jag får göra det ikväll istället.

Aningen irriterande är att ett annat paket jag beställt (samma dag!) ska levereras med DHL, och när jag kollar paketspårningen där – så verkar mitt paket ligga kvar i Göteborg sedan ett par dagar?!? Det kan betyda att paketet finns att hämta på utlämningsstället i alla fall, men jag får aldrig någon avisering därifrån. *grrr* Det blir ALLTID strul med DHL eller Schenker när de ska leverera till mig.

Tyvärr fanns det inte att välja leveranssätt när jag gjorde just den beställningen, annars hade jag valt PostNord. Säga vad man vill om dem, men paketen kommer fram i tid och jag får avisering när de kommit.