Allmänt

Insnöad

Eftersom jag inte skottade – eller ens var utomhus, annat än på altanen – igår så fick jag skotta mig ut i morse. Jag var ordentligt insnöad! Det har nog kommit ett par decimeter kramsnö, vilket är på både gott och ont. Den är tyngre än pudersnö, men lättare att skotta då den håller ihop i stora klimpar.

Först fick jag gå ner i källaren och hämta upp en snöskyffel. Egentligen skulle jag ta upp snösläden också, men såg inte till den någonstans. (OK, jag var lite stressad och får kolla bättre ikväll.) Försökte knuffa upp källardörren för att kunna plocka in grillen och det lilla avlastningsbordet som hör till – men när jag fått upp dörren tillräckligt mycket, insåg jag att de stod för långt bort, i för djup snö, för att jag skulle börja med det före jobbet.

Så gick jag upp efter att ha stängt ordentligt efter mig nere i källaren. Snörade på mig mina spritt nya vinterskor (Kuoma-joggisar). Insåg när jag skottade bron att jag kanske råkat stänga in katten i källargaraget, men hon får klara sig tills jag kommer hem igen. Eller också ligger hon uppe i min säng, jag kollade inte där. 🙄

Plumsade genom snön till bilen, där jag snabbt konstaterade att den varma snön fastnat ordentligt på hela bilen – även sidorna… Jag sopade bort det värsta, startade bilen och skrapade upp rutorna. Med sommardäcken på kör jag som en rövare 😉 – backade ut från gården enligt principen ”det får bära eller brista”, men ingen annan trafik (varken på hjul eller till fots) var ute på gatan.

Snabbt till macken för att köpa röka. Självklart var en äldre man med keps i farten, som gjorde allt för att flytta sin bil och parkera i vägen för oss som inte har hela dagen på oss. Han flyttade sin bil två gånger och parkerade in mig båda gångerna. Jag tuggade fradga, men nu är jag på jobbet. Ska inte åka hem på lunchen (vill inte riskera att fastna på gården) utan planerar att käka från Grillen till lunch.

Mina planer för ikväll är att handla mat (snälla affär, se till att ni har plastkassar den här gången, då pappkassar är värdelösa att ställa ifrån sig i snön) och skotta gården. Fågelmaten behöver också fyllas på, då jag inte tog mig tid att fylla på behållarna i morse. Sparvarna får klara sig under dagen med talgbollarna som fanns kvar.

UPDATE
Ha! Självklart var Grillen stängd idag, så jag hamnade hemma under lunchen i alla fall. Fastnade dock inte på gården, vilket får ses som en (liten) seger en sådan här dag.

2 kommentarer på “Insnöad”

  1. Du får köpa såna där kassar du kan återanvända. De är gjorda av sånt material att de går bra att ställa blött. Du kan ju ha dem liggandes i bilen.

    1. Jag har redan såna kassar, men glömmer ta med dem hela tiden. Dessutom använder jag plastkassarna som soppåsar, tjocka och rejäla, håller för stora tyngder.

Kommentarer är stängda.