Allmänt

Kursad

Nu är jag välkursad, efter en heldag på kurs. Ja, vi var så duktiga och hade så få frågor att vi blev färdiga lite tidigare – så då hinner vi jobba en stund också. 😉 (Så går det när kursen hålls i en lokal på jobbet.)

Det blev ingen snöskottning på gården igår. Ingen shopping heller, så jag har allt det roliga kvar till ikväll. 😳 Snön har frusit till – nu har den liksom en skorpa ovanpå och fluff under. Ja, ja. Jag kommer ändå inte att skotta så ordentligt, då jag vill lämna kvar ett lager snö/ is som ”botten” ovanpå gårdsgruset.

På tal om snöskottning, så behöver jag skotta bort snö från altantrappan. Jag har sopat bort det värsta från själva altanen, och försökte sopa nedför trappan, men det var för mycket för att ta med kvasten. Det behövs en spade för att få bort mängderna. Froppisen går ner några trappsteg och hoppar sedan ner vid sidan av trappan. När hon är klar, försöker hon hoppa upp samma väg, men det går inte om nedersta snöfria trappsteget är för högt uppe.

Jag körde in bilen i garaget igår, och fick dra ändan längs hela sidan på bilen när jag skulle klämma mig mellan den och väggen. 😆 Det var inte väggen som var för nära, det var allt skrot som samlats precis vid bilen som gjorde att jag fick balansera mig förbi och stödja händerna mot väggen. Jag trodde det skulle gå bra, men har i morse – sedan jag kört ut bilen – möblerat om en del grejer så jag ska kunna gå förbi utan att gnida mig mot bilen. 🙄

Veckans mysterium är: vem har genat över min gård/ gräsmatta igår? Det fanns inga spår där på lunchen, men när jag kom hem hade någon sneddat över gräset/ gården. Hoppas personen ifråga fick ordentligt med snö i skorna, för snön är djup och det finns rejäla gropar som inte syns under snön… *he he*

Min matsedel klarade första dagen, få se hur det går idag…? Jag måste, som sagt, fara och handla efter jobbet. Min handelslista är lååång men troligtvis inte så dyr. Vi får väl se. Jag kan hoppa över en del saker på listan också, allt är inte bråttom utan kan vänta till nästa vecka. Så fort något tar slut, eller är väldigt nära att göra det, skriver jag upp det på listan. Det kan göra listan lång men jag behöver inte allt just nu.