Allmänt

Sann lycka

Fatta hur glad jag blev när jag kom hem efter jobb och mathandling – och gården var skottad, slät som ett salsgolv! Jag blev faktiskt lite tårögd över att traktorkillen varit förbi fast jag inte hunnit ringa honom. 🙂

De senaste vintrarna har jag haft en deal med en traktorkille som susar förbi och skottar av min gård efter större snöfall. När våren kommit betalar jag glatt det han begär, då han tar betalt per skottning (inte en fast summa för hela perioden). Det är så skönt att slippa skotta själv, och jag är så tacksam att det funkar så bra!

Poängen jag ville komma fram till, är att eftersom snösvängen varit farten både söndag och måndag, så tänkte jag vänta med att ringa honom till tisdag kväll. Det är kanske inte så kul att först skotta i snöfallet hela dagarna och sedan bli uppringd samma kväll, när man precis kommit hem och anser sig vara klar för dagen. De som är i snösvängen är tidigt i farten – det känns som att det är mitt i natten, när de skottar vid äldreboendet bredvid Snigelskalet. (Alternativt håller de på sent, jag vet faktiskt inte.) Nåja, vi har en deal i år igen – och det är underbart! 🙂

Jag plockade lyckligt åt mig plastkassar när jag handlade, då det fanns en trave vid kassan. Det mesta från min handelslista är nu hemma i kyl & skafferi, även om jag ändrade middagen igår. Jag åt en stor portion varm lunch igår, så jag kunde ta en kall middag (Oboy & smörgås) istället. Det funkade alldeles utmärkt!

I morse hann jag förbi till affären igen, dels för att panta burkar/ flaskor (som jag skänkte till goda ändamål), dels för att hämta ut paketen jag glömde bort igår. Nu har allt jag beställt (hittills) kommit fram, så jag kan lite smått börja samla lämpliga kartonger att slå in julklapparna i.