Allmänt

Onda knän

Jag har länge haft problem med mina knän; först det högra, men numera är det båda två som spökar. Vissa dagar har jag så ont att jag knappt kan gå, andra dagar känner jag inte av dem lika mycket. Ibland på nätterna värker de så jag inte kan sova, men det finns ju värktabletter att ta till.

Alternativet är att byta ut knälederna*, vilket jag är dödsförskräckt över att göra. Nå, med dagens operationsköer – och med tanke på att ortopedavdelningen på sjukhuset varit stängd sedan i våras, då personalen lånades ut till IVA – lär det ta tid innan jag ens får en besökstid på ortopeden.

Det är anledningen till att jag ”hyrt ut” snöskottning och gräsklippning; jag orkar helt enkelt inte. Imorgon ska jag ”hyra ut” däckbytet, så jag slipper köra runt på sommardäck. Jag kan byta däck själv, men det tar typ en hel dag. Mycket enklare att låta någon annan göra det. 😉 Snön som kommit inatt är varm, så den packas ihop till en blank isyta på gatorna, men det går nog bra. Så länge jag inte fastnar hemma på gården.** 😳

Imorgon (fredag) och på måndag är jag ledig! Tänkte använda upp ett par semesterdagar som jag har till övers, och då tar jag en långhelg. Jag har inga planer för ledigheten, utan jag får se vad som faller mig in.


*) Mina knän är röntgade och det visade sig att jag nött bort brosket, går alltså benpipa mot benpipa.

**) Jag har fastnat hemma på min egen gård en gång, för flera år sedan. Det är jätteskämmigt att behöva ragga upp en intet ont anande fotgängare att hjälpa till att knuffa loss bilen. Bara så ni vet. 😳