Allmänt, Foto

Däckad

Så har jag varit till däckfirman idag och fått på vinterdäcken. Lagom tills snön håller på att regna bort, men det var verkligen dags att byta. Jag provade slinka förbi dit i fredags, men de hade fullbokat – ingen tid förrän idag. Nå, jag har hållit mig hemma, och det har inte gått någon nöd på mig p g a det. 😉

Ledig i fredags och ledig idag; det blir en riktig långhelg! Att vi dessutom har kort dag på fredag den här veckan, gör inte ont, det heller. 😉 Jag har inte gjort något särskilt, mest bara slappat. Och dragit fram disk… *skrattar och skakar på huvudet* Diskmasken är full av ren disk, men eftersom jag inte tömt den, har det samlats disk på bänken igen. Nå, det är enkelt att åtgärda.

Eftersom klockorna skulle ställas om igår, har jag lyckats riva loss en krok från väggen. I vardagsrummet hänger en klocka (och några små tavlor) på skorstensmuren, och det är den kroken som lossnat (en plastkrok med tre små stift). Idag har jag letat efter de självhäftande krokar jag köpt en gång i tiden, för att använda en sådan istället, men hittar dem inte. Jag har väl lagt dem på ett ”säkert ställe” – som jag inte kommer att komma ihåg förrän efter att jag köpt nya självhäftande krokar… 🙄 (Eller också återanvänder jag kroken med stift, det är inget fel på den, annat än att själva kroken sitter väldigt obehändigt till när klockan ska krokas på igen. Det är nog därför den lossnat, när jag lirkat för många gånger för att få klockan att haka fast.)

Dimman ligger tät idag, ovanligt tät. Jag såg knappt över till grannarna när den var som värst, och nu är det inte mycket bättre. Fukten lägger sig överallt, men det varken snöar eller regnar (just nu). Jag behöver fara och handla mat idag, och lämnade bilen ute just därför. Tänkte köra in den i garaget efter handelssvängen, och passa på att fylla på fågelmatarna när jag ändå går i garaget.

Fåglarna har lugnat sig nu, vad gäller maten. Tidigare var det nog bara jag som matade dem, för det var stora flockar med fåglar som åt upp allt på bara några timmar. Ibland fyllde jag matarna på morgonen och det var nästan slut till lunchen! Nu fyller jag på dem varannan dag, så antingen har de stora flockarna delat upp sig hos andra som matar, eller också har de flugit vidare.

De som inte flugit ihjäl sig mot mina fönster, förstås. Flera gånger har det smällt till ordentligt, och i morse blev det en blodig fläck på en av rutorna. Jag misstänker att den pippin inte klarade sig levande därifrån… 🙄 Jag begriper inte vad de äter sig i fyllan av, för rönnbären är slut sedan länge?