Allmänt

Pigg & utvilad

Jag skuttade nästan upp i morse, när väckaren ringde – pigg och utvilad efter min långhelg. Njaeh – där ljög jag lite grann. Jag skuttar inte på morgnarna, jag är ingen morgonmänniska, men jag kommer nog att skutta framåt eftermiddagen! 😉

Dagens väder är grått, fuktigt, halvregnigt (jag kunde inte avgöra om det var regn eller dimma som lade sig på bilrutan i morse), men faktiskt inte särskilt halt. Det är väl för att det inte frusit på, utan plusgraderna har regerat i flera dagar nu. Blött, slaskigt och mosigt på gator och gårdar.

Dagens planer är att handla mat, kanske redan under lunchen, alternativt efter jobbet. Jag får se hur jag gör. Självklart passade jag inte på att handla när jag var ledig och hade gott om tid igår. 🙄 Varför ska man göra det lätt för sig? 😉 Det blir i alla fall ingen matsedel denna vecka, då jag inte vet vad jag ska köpa/ laga till. Idétorka till max. Jag får väl gå runt i affären och se vad jag hittar.

UPDATE
Jag handlade inte under lunchen. Det var för många bilar utanför affären för att jag skulle hinna både handla, packa upp och äta under lunchen, så jag får fara efter jobbet – alternativt imorgon. (Jag har mat hemma till middag, jag får åtminstone ihop något som liknar middagen jag tänkt laga.)

Regnet vräker nu ner, och det var så härligt att sitta på altanen och lyssna på smattret mot plasttaket, medan jag försökte kolla på småfåglar vid fågelmaten. De höll sig nästan helt borta, sitter väl och kurar i skydd för regnet någonstans, men en eller annan liten sparv dök upp då och då.

Froppisen syntes inte alls till under lunchen, hon låg nog i sängen i sovrummet och höll sig varm under täcket. (Och så hör hon dåligt, hon hörde kanske inte att jag smög omkring därhemma.)