Allmänt

Samma visa varje år

Det slår aldrig fel: varje gång jag får ett meddelande om att det är dags att förnya något som behöver förnyas en gång/ år, så har jag glömt lösenordet… Meddelandet ligger och guppar i min inkommande e-post, men jag kan inte för mitt liv komma på vilket lösenord jag använde senast jag loggade in till den tjänsten – för ett år sedan. *gaahhh*

Nå, det går att ordna nytt lösenord genom att klicka på knappen för ”Glömt lösenordet?” men det känns lika harmeligt varje gång. Och för varje tjänst där samma sak händer. Just den här gången kan jag skriva ut en faktura online, så jag kan betala den med andra räkningar, istället för att göra det direkt online, men det är inte alltid det alternativet finns.

När jag kom hem på fredag fick jag en glad överraskning! Ett litet paket stod och väntade på mig på bron! 🙂 Det visade sig att en av mina beställningar var skickad som brev (rymdes inte i postlådan), så den kom verkligen fram snabbt. Nu väntar jag bara på det andra paketet, men jag borde få meddelande under veckan att det finns att hämta…någonstans. Det är större grejer, så det kommer nog inte som brev.

Helgen har varit lugn och fridfull, som en allhelgonahelg ska vara. Inget halloweenfirande har synts till, och jag hade ändå inte köpt något godis. Jag vet alltför väl i vems mage de flesta godisarna hamnar… *host host harkel* När jag – sent omsider – åkte till gravplatsen och satte ljus på gravarna, så hade någon redan hunnit dit före mig och satt på M:s grav. Jag misstänker att A, påhejad av B, varit i farten. Spela roll, mitt ljus rymdes också. 🙂

Idag har vi både regn och blåst, så jag tog min regntätare jacka till jobbet. Den är inte lika varm som täckjackan, men blir inte lika lätt genomblöt. Täckjackan suger åt sig all väta från luften, känns det som, och blir genomblöt i ösregnet. När det är flera plusgrader blir täckjackan dessutom för varm, speciellt om jag ska handla.

Värt att notera: froppisen har inte gått ut i morse. Hon gick till dörren och tittade ut, sedan vände hon. Inget väder för en katt. 😆 Vi får se om hon håller sig till lunchen, då jag kommer hem och kan släppa ut henne, eller om hon går på lådan innan dess.

Jag vet inte om jag ids göra någon matsedel för den här veckan. Just nu har jag inga idéer om vad jag ska äta, annat än att jag behöver ugnssteka laxsidan jag har hemma i kylen. Det blev inte gjort under helgen, eftersom jag gjorde en grymt god köttgryta istället. 😉 Så det lär bli lax ett par tre dagar denna vecka, och sedan får jag se. Jag kanske hittar något annat trevligt när jag far och handlar?

Åh, jag glömde uppdatera er om den nya filten jag fixade åt farbror K: självklart var han inte nöjd. Han klagade över att den var för kort, eftersom han läst på förpackningen hur lång/ kort den var. Han hade inte ens vecklat ut den och provat den. Jag blir så less ibland. Vad jag än gör, så blir det bara fel. 🙁