Allmänt

Turistens klagan

Var det inte Cornelis Vreeswijk som hade en låt om turistens klagan? Eller minns jag fel? Nå, spela roll, jag vill bara fnissa åt nutidens turister.

Trots att det pågår en pandemi, som ingen vet var/ när/ hur/ om den slutar, så envisas folk med att åka utomlands på semester ”för att komma bort lite grann”. Väl på plats beklagar de sig över att nöjesliv och shopping inte är som vanligt?!? Vilket universum kommer de ifrån?

För att dessutom bevisa åt resten av befolkningen (inte bara de närmast berörda) vilken intelligensnivå de har, så går de till en rikstäckande tidning och gnäller! 😆 Varje vecka är det någon ny som måste lufta sin bitterhet över att en resa inte uppfyller förväntningarna. I bästa fall genom inställda utflykter, i värsta fall får de vända hemåt redan från ankomstflygplatsen.

Det är väl värt att läsa inresevillkoren för det land man ska åka till, speciellt som de kan ändras snabbt. Även om man kan åka dit, betyder inte det att man bör göra det. Det kan vara så enkelt som att man kan åka hem om man är boende i landet, men inte bör åka dit som turist. Dessutom kan det variera mellan olika delar av landet, vad man får eller inte.

Det är inte bara solresor som ändras. Hur är det med t ex Danmark, Norge och Finland numera? Får man åka dit, och får man åka hem igen – utan karantän åt något av hållen? Gäller det hela Sverige eller bara vissa delar av landet? (Det är hypotetiska frågor, jag ska ingenstans, tar dem bara som exempel.)

Så har vi dem som gillar att samlas på krogen/ puben/ baren/ utestället, där det minsann inte hålls några avstånd efter ett par öl. 🙄 De måste förstå att även om de inte själva blir sjuka, så kan de bära med sig smittan till andra, ömtåligare personer. Och ungdom är ingen garanti för att man ska klara sig oskadd ifall smittan fäster… Just sayin’.

2 kommentarer på “Turistens klagan”

  1. Jag har lite svårt att förstå de där som absolut inte kan köpa att allting inte kan vara som vanligt. Och att det är regeringen eller än mer Tegnells fel. Det är ju för fasiken Covid 19s fel! Skulle inte få för mig att åka utomlands. Du kan ju riskera att få sitta inne på ditt hotell i 14 dagar. Regler ändras ju från dag till dag. Folk!

    1. Jag reser inte ens inom Sverige, även om jag gärna skulle vilja.

      Nu har jag fått ett erbjudande om en kurs jag gärna vill (t o m kanske måste) gå, som är i Stockholm. Jag hoppas de lägger den på distans, för jag vill verkligen inte trängas med andra på flyg, tåg eller hotell.

Kommentarer är stängda.