Allmänt

Måndag igen

Även denna vecka börjar med en måndag. Jag kanske far och handlar idag, får se om jag ids. Annars kan jag klara mig någon dag till innan jag verkligen måste handla mat. Det är förödande tråkigt och jag gör mitt bästa med resterna efter helgen. Allt för att slippa a) handla och b) laga mat. 😉

Det har blivit lite kallare, ibland sticker tempen ner under nollstrecket. Igår morse behövde bilrutorna skrapas men idag var de isfria. Ingen nederbörd av något slag har synts till och det ser inte ut att vara någon på gång heller. Fågelmataren står rakt (så rakt jag lyckats ställa den) så den får nu frysa fast i det här läget. Då tippar den inte iväg så lätt – när den är fastfrusen, alltså.

Farbror K ringde igår, för att kolla läget. 😉 Han har fortfarande inte provat bre på sig filten jag skickat dit, men nu ids jag inte bry mig längre. Han har bestämt sig för att den är för liten och för tunn. Jaha. Slipp då. Det är vad som finns i filtväg. Annars ville han kolla om jag eller juniorerna blivit sjuka, men än så länge klarar vi oss. Min hosta är helt och hållet rökhosta, som ingen brytt sig om innan corona kom till byn. Typ.

Jag ska till frissan imorgon – äntligen! Förra veckan var jag orolig att jag missat klipptiden, då jag visste att jag bokat i början av november, men inte kom ihåg vilken dag. Efter en snabb koll i almanackan såg jag att bokningen var denna vecka, så jag kunde slappna av lite. Min frisyr är kort & gott ”kortklippt”, och jag varken sprayar eller blåser håret (låter det bara lufttorka) men när det börjar bli liiite för långt blir det obekvämt platt.

Varje kväll laddar jag perkulatorn så den bara är att slå igång på morgonen. En kväll skulle jag ladda den – och upptäckte att kaffet nätt och jämt skulle räcka till min Extra Starka Morgonmugg! Då kom jag ihåg att jag tagit fram sista kaffepaketet…! 😯 Som tur är finns det snabbkaffe någonstans i mitt skafferi, så jag bedömde att OM kaffet blir för svagt kan jag sätta i lite snabbkaffe i muggen, efter att ha smakat på det. Jag slapp ta fram snabbkaffet, men gissa om jag hade bråttom att handla! 😳