Allmänt

Uppladdning

Håhå jaja. Idag laddar jag inför ett möte (som jag blivit inbjuden till) där olika fakta inför framtiden kommer att presenteras. Dessutom väntar jag mig att länet/ regionen får hårdare förhållningsorder vad gäller corona/ covid, om inte idag så imorgon – och min jobblaptop är inte fixad än. Ifall det blir mer hemarbete, alltså.

Det är på både gott och ont att jobba hemifrån. Jag har provat någon enstaka dag i våras, och har sett att det funkar, även om jag gärna brer ut arbetet under fler timmar än när jag jobbar på kontoret. Mina bästa timmar är på eftermiddagen, så att ha fri tillgång till (gott) kaffe under förmiddagen, underlättar mitt mående betydligt. Om jag sedan sitter och jobbar på kvällen, när jag är pigg, så är det mitt eget val.

Som skrivbord hemma använder jag köksbordet, med en vanlig köksstol att sitta på. Det känns inte bra i längden, men då kan jag resa mig och gå och göra något annat en stund, innan jag sätter mig igen. Man får automatiska pauser för att undvika sittsår! 😉

Jag har Planer på att ta bort det stora fula skrivbordet jag har nu (i vardagsrummet) och byta det mot ett mindre (som står och väntar, även det i vardagsrummet), när jag inte behöver ha plats för gammeldatorn med allt som hör till den. Återstår bara att plocka bort allt som hör till datorn, rensa skrivbordslådorna, skruva loss en mojäng eller två som sitter på undersidan av skivan, och så skicka bordet till Återvinningen. ”Bara”. 🙄

Vi diskuterade soffbord igår, när jag nu ändå är i vardagsrummet. 😉 M ska köpa ett nytt sådant, och vi hade diskussioner om vad som är ett bra soffbord, egentligen. Jag beskrev mitt och sade att jag aldrig kommer att göra mig av med det. Det är visserligen gammalt, av klarlackad furu, men är väldigt stabilt. Jag behöver ett stabilt bord, speciellt de gånger jag har dålig rygg*, för att kunna stödja mig på det när jag ska resa mig ur soffan.

M tyckte också det var en bra idé att göra som jag: ha en låg, vid skål på bordet, att samla småsaker i. Pennor, post-it-lappar, våtservetter, tandpetare, gem, fjärrkontroller, o s v – för att slippa ha det utstrött över bordsskivan. Det ultimata vore om jag hade en hylla (eller ännu hellre lådor) under bordet, men man kan ju inte få allt…

Men nu ska jag inte gnälla! Jag lever ett hyfsat gott liv**, drabbas av små i-landsproblem ibland, lite skavanker får man räkna med, mina juniorer har det bra, med mera. Det kunde vara mycket, mycket värre.

UPDATE
Jag väntar fortfarande på svaret om regionen får hårdare restriktioner. Trodde det skulle vara presskonferens på fm men den är senarelagd. Min laptop är i alla fall hos datagrabbarna för tillfixning, så jag kan nog snart prova om den fungerar som den ska.

UPDATE 2
Hupp! Jag hann knappt skriva färdigt förra uppdateringen, så visade det sig att vi nu har fått skärpta covid-restriktioner i regionen, trots allt.


*) Nu är det länge sedan, peppar, peppar! Mina knän verkar ha tagit över det onda, men ryggen kan slå till när som helst, utan förvarning.

**) Visst kunde det vara bättre, men man kan ju inte få allt! Vad ska man då längta efter? 😉