Allmänt, Foto, Katter

Lite grann

Lite grann har jag fått gjort under gårdagskvällen, ändå. Jag skottade bron och plattgången mot bron, plockade ur och i diskmasken (och körde den), trots att jag tog mig en rejäl tupplur framför TV:n först. 😉

Dagens uppgift blir att handla – men bara eventuellt. Jag kan äta pasta utan bacon om det behövs. Vi får se hur många bilar som är på affärens parkering när jag passerar förbi, antingen under lunchen eller efter jobbet. 🙄

Froppisen var väldigt nödig i morse. Dock inte tillräckligt nödig för att gå ut i slasket (regnblandad snö). Jag öppnade båda dörrarna åt henne flera gånger, beroende på var hon stod, men hon vände varenda gång. Nå, hon har kattlåda om läget blir akut innan jag kommer hem på lunch.

Trots pissvädret har jag plumsat i snön (fortfarande oskottad gård 🙁 ) för att fylla på fågelmaten. Nötterna är slut, men jag har annat att hänga på den kroken istället, tills jag köpt nya nötter. Jag har oftast två ”rör” med solrosfrön, ett ”hus” med nötter och ett ”nätrör” med talgbollar. Nöthuset är nu ersatt med en talgboll som är hjulformad.

Idag – eller sedan flera dagar, egentligen – har jag ett i-landsproblem: mina fingernaglar är för långa. De glider ner mellan tangenterna, eller far på raden ovanför, framför allt på laptopen. Jag ska klippa dem – vilken kväll som helst… De är ett tydligt tecken på att jag gör alldeles för lite hushållsarbete, det brukar bryta av dem så de hålls kortare. 😉

UPDATE
Jag vill bara tillägga att jag verkligen känner av gårdagens snöskottning i mina knän idag. Jisses, det blir nog ingen handlingsrunda idag. Jag har tur om jag tar mig till och från bilen. Att gå runt i affären är inte att tänka på – just nu, i alla fall. Det kan hinna bli bättre innan dagen är slut.

UPDATE 2
Nu har jag bokat tid för bilbesiktning i K, då vi inte längre har någon besiktning här. Det gör inget, jag tänker passa på att äta kinamat till lunch och sedan dricka kaffe hos B, om han är hemma – och om han törs släppa in mig i dessa tider… Nu ska jag hålla mig frisk till nästa fredag! Ja, helst ännu längre, men den dagen har jag bokat in besiktningen.

Det var förödande för aptiten att börja söka restaurang online. Jag spårade ur rätt snabbt och började kolla in alla möjliga restauranger överallt, maträtter och recept på både mat och andra godsaker: godis, knäck, kolor, kakor… *dreglar* Inte att rekommendera när man börjar vara hungrig i slutet av dagen. 😆