Allmänt

Ikapp

Idag är jag ikapp mig själv. Det var lite si och så med den saken igår, men nu är jag på rätt väg igen. 😉

För den som är intresserad, så blev det pasta utan bacon igår. Mina knän ville verkligen inte fara och handla – jag kunde knappt gå. Idag känns de bättre, men det beror nog på de värktabletter jag stoppat i mig, både igår kväll och i morse. Nå, jag vet vad värken beror på, och den går över.

Dagens väder är några kallgrader (ca -9) och svaga vindar. Gården, som var nyskottad när snön var varm, har blivit en stenhård iskana, men imorgon blir det varmare igen. Enligt prognosen (i min app i mobilen) kommer det inte bara snö utan även regn inom den närmaste veckan!?! Vi får väl se.

När jag var till B i fredags, passade jag på att hämta mina jultidningar (som inte var tidningar, utan böcker) som jag beställt. Självklart hade jag glömt vad jag beställt, men det verkade mest vara kokböcker (de ligger kvar i påsen, jag har inte tagit fram dem). Allt för att få lite inspiration i köket. Det skulle inte skada att prova något nytt recept emellanåt. 🙄

På tal om köket… Nu har jag tömt översta hyllan i skafferiet, så nu är det bara (”bara”) de övriga hyllorna kvar att tömma. Det har varit på min lista länge, då jag har noll koll på vad som finns – eller inte finns – bland varorna. Allt står huller om buller, ovanpå varandra, flera öppnade förpackningar av samma sort (läs: lasagneplattor), o s v. Jag behöver rensa före jul, då det fyller på igen. (Kylen töms snabbare, då den är mycket mindre – och där har jag koll på vad som finns.)

2 kommentarer på “Ikapp”

 1. Visst är det konstigt att man rensar skafferiet varje år,
  men varje gång ändå hittar någon konstig mjölsort/krydda som har passerat bäst före datum med flera år…
  Eller är det bara hos mig?

  Men nu har vi faktiskt precis druckit upp (fjolårets?) påskmust…

  1. Nej, det är inte bara hos dig. 🙂
   Jag kollar inte alltid datum så noga, vissa saker håller ju för evigt; socker och salt, t ex. Däremot är inte uråldriga skorpor något att längta efter, de kommer att bli fågelmat. 😆

Kommentarer är stängda.