Allmänt

Slask

Kylan igår gick över innan kvällen, och slasket satte igång. I morse var det blött överallt – men vi har så pass mycket snö att den ändå ligger kvar på de flesta ställen! 🙂 Det regnar inte (just nu) men är plusgrader och det droppar från tak och träd.

Efter en låååång dag (arkivgrävning) tog jag mig till affären, där det var ovanligt lite folk. Min handelslista hade vuxit med oanad kraft och det tog en timme att plocka ihop allt jag skulle ha (och lite till). Så går det när det är typ två veckor mellan handelsturerna! 😯 Jag har verkligen fått utnyttja de reserver jag hade hemma, och behövde fylla på även dem. Nu ska jag klara mig ett tag igen. 😉

Det är lite lustigt, det här med onlinemöten. Jag hade bokat in ett igår, som jag var bjuden till, men då jag var på kontoret ville personen att vi skulle ha en vanlig träff istället. 😳 OK, det gick bra, h*n trodde nog att jag kanske skulle jobba hemifrån, men jag blev lite snopen.

Förra veckan hade jag bokat in 1,5 timmar för ett onlinemöte, för det är vad just de mötena brukar ta. Nu var vi färdiga på 35 minuter. Hupp! Snabba ryck, då det inte blir så mycket snack om annat under onlinemötena. Lite tråkigt, utan fika, men det funkar när många arbetar hemifrån. Jag ska lägga in någon dag med distansjobb nästa vecka, vet bara inte riktigt vilken av dagarna.

Vi får jobba hemifrån i princip hur mycket vi vill, men någon måste alltid vara på plats – om inte annat så för att ta hand om den inkommande posten. Vissa saker går bara att göra på plats på kontoret, så jag sparar ihop en del ärenden att göra hemifrån. Just nu har vi en provisorisk lista i datorn att skriva in distansjobb på, men jag ser att andra avdelningar har skaffat veckoscheman på whiteboard. Praktiskt, då kan man kolla redan i korridoren om den man söker är på plats eller inte.

Julklapparna är fortfarande inte inslagna, och Snigelskalet är fortfarande inte julstädat. Inga adventsgrejer har kommit fram än, men nu känner jag mig bättre i knäna och kan nog bära ner grejerna från vinden ikväll. Det har varit ett par eländiga dagar för mina knän. Tisdag kunde jag knappt gå, igår var de lite bättre, så jag orkade handla och bära in varorna. Fyra proppfulla kassar med det allra nödvändigaste! 😯

Haha, jag såg att A varit förbi under gårdagen. Stackaren, hoppas han inte öppnade kylen och nu tror att jag håller på med någon extrembantning eller att svälta ihjäl. Det var verkligen tomt i kylen innan jag handlat. Nu är den fylld, men inte till bristningsgränsen. Det blir den till jul, för även om jag ska till B på julafton* så kommer jag att köpa mina egna favoriter att äta hemma i alla fall.

Jag provköpte en liten färdigkokt färdiggriljerad julskinka, bara för att få en försmak på julen. 😉 Den var helt OK, lite torrare än jag brukar vilja ha dem, men smaken var rätt. Nu var det en pytteliten bit, men jag funderar faktiskt på att köpa en större när de dyker upp. Det är rätt bekvämt att slippa griljera själv… Eller… Äh, jag får se. Nu vet jag att de färdiggriljerade skinkorna går att äta.


*) Om hälsan och vädret tillåter. Det är länge kvar, mycket hinner hända.