Allmänt

Blandat

Vädret gör sitt bästa för att bjuda på nederbörd. Antingen snö eller regn eller både och – hela helgen och i morse. 🙄 Graderna är runt nollan, kanske någon halv plusgrad, för det har inte frusit på. Än.

Jag har nästan haft besök under helgen; A parkerade hos mig när han jobbade, och jag lyckades lura in honom fem minuter en av dagarna. Froppisen knorvade sig av lycka och gnuggade sig uppför honom – han är ju hennes favorit och har varit borta jättelänge! 😉

Under helgen har jag inte gjort mycket. Lagade mat i lördags, så jag hade rester att värma igår (söndag). Egentligen var jag grymt sugen på ”utemat” men iddes inte fixa till mig för att åka någonstans och äta (eller beställa). Jag var inte i skick att visa mig bland folk; okammad, vildögd och gräslig. Mina gå-omkring-hemma-kläder passar inte bland allmänheten. 😆

På tal om kläder så har jag gjort en ypperlig kombination idag igen, då jag in i det längsta undviker att ta itu med tvätten… Dagens dress är en sommarklänning med långärmad tröja under. So what? Det duger åt mig. Jag har ju kläder på mig, som är både hela och rena.

Eftersom alla julklappar redan är beställda (men fortfarande inte inslagna) så rycker det i beställa-kläder-åt-mig-själv-fingret. Jag surfar runt bland olika webbshoppar och lägger i varukorgen, innan jag besinnar mig och tömmer den igen. Om jag viker den rena tvätten så finns där säkert flera fynd* som jag glömt bort att jag köpt. Och om jag tvättar den smutsiga tvätten kommer favoriterna snart att användas igen. 🙄

Adventsgrejerna är ännu inte framplockade hos mig, och jag tror faktiskt – ärligt talat – att jag skiter i att ta fram dem. Det blir jul i alla fall. Just nu är jag inte på humör att dra fram pyntet, som ändå bara jag kommer att se. Det kan hinna ändras innan julen kommer, men det är tveksamt. Hoppas inte på något! 😉

UPDATE
Hoppsan! Jag hittade fredagsinlägget, oavsiktligt sparat som utkast. Nå, nu är det online, ifall någon saknat det. 😉

För övrigt finns det flera olika onlinekalendrar att följa. Jag följer en väldigt enkel variant, anpassad för barn: Naturhistoriska Muséets julkalender. Den är på en lagom nivå 😆 och jag slipper vinna något.

Sedan finns det en annan, bland de bloggar jag följer, som har både krångliga frågor och (framför allt) svar. Den hoppar jag över, för jag begriper inte finessen med den – men bloggen i övrigt följer jag, då den är intressant. Det är bara den obegripliga kalendern jag låter vara. 🙄


*) Jag VET att jag har en mörkgrön klänning i någon av tvättpåsarna. Har använt den, tvättat den – och den är spårlöst försvunnen?!? Förutom allt jag glömt att jag köpt, så har jag siktet inställt på den klänningen.