Allmänt

Nytt år

OK, nu är vi några timmar in på det nya året – och allt är sig likt. Jag hade inte väntat mig något annat. Vädret är precis som igår: det snöar, utan ände. Inga stora mängder, men det slutar inte. *suck*

Jag har inte skottat något idag, däremot igår. Då hade traktorn tagit gården, och så fick jag ett snabbt oväntat besök (B och A, på genomresa) som påpekade att jag behövde skotta bron och plattgången. Jo, tack, jag visste det. Jag hade bara inte hunnit ut än. 🙄

Nyårsaftonen firades inte alls. Jag vaknade strax före tolvslaget, då det brakade loss ordentligt. Det small och tjöt av fyrverkerier åt alla håll och kanter, så jag tackade min lyckliga stjärna att jag inte har hund. Froppisen bryr sig inte särskilt mycket om smällarna – dessutom hör hon dåligt, så för hennes del var del lugnt.

Det var desto mer upprörande för henne när vi skulle gå ut och röka i morse: en katt hade varit upp på altanen under natten! Det var tassavtryck och ett kattformat upptinat liggmärke i det tunna snölagret vid rökstolen på altanen. 😆 Oj, så intresserad hon var, men då syndaren inte syntes till lugnade hon sig snabbt. Vilken fräckhet – oväntade besök gillar hon inte!

Jag har goda nyheter: julskinkan är äntligen slut! Det märktes tydligt i år att julen skulle firas i mindre sällskap. När jag köpte skinkan* var alla små skinkor slut, det fanns bara en jättestor skinka kvar. OK, kanske inte jättestor, men betydligt större än jag önskat mig, då jag skulle dels vara själv hela julen, dels äta julbord hos B. Nå, ingen risk att den skulle bli för gammal, och nu är den – som sagt – slut.

Jag var och handlade igår, då mjölken tagit slut och en del annat behövde fyllas på. Det var rätt lugnt på affären, även om jag fick pausa ett par gånger för att inte hamna för nära andra kunder som stod vid den hylla jag skulle ta varor ifrån. Ett nytt beteende jag fått lära mig under det år som gått… Vi har nog alla fått lära oss en hel del nya saker under 2020, så få se vad vi får lära oss under 2021? 😉


*) Jag är petig med mitt val av skinka. Det ska vara en Nylén Hugossons (lokalt (norrbottniskt) slakteri), gärna färdigkokt. Det fanns andra märken men dem tittade jag inte ens åt.