Allmänt

Äntligen!

Det har slutat snöa!!! Nu är det några kallgrader, runt -5 grader, men det är uppehåll. Traktorn har tagit gården sent igår kväll eller tidigt i morse. Jag har skottat på och framför bron, den lilla ”stigen” till fågelmatarna samt närmast framför garageporten. Det var faktiskt skönt att komma ut en stund 🙂 och det var många ute på promenad.

Jag hade de stora hörlurarna på mig, så jag nickade och hejade bara åt de grannar som gick förbi. Det är värre om jag har de små hörsnäckorna – då ser folk inte att jag lyssnar på något, så då stannar de och småpratar en stund. Jag får pausa lyssnandet, men det skadar ju inte att vara lite social emellanåt. 😉

Igår kom de oväntade besökarna B och A förbi ännu en gång, den här gången på genomresa åt andra hållet. 😉 De hade med sig mat som tillagades, och resterna lämnades kvar åt mig. Färdig middag att bara värma i mikron, tackar, tackar! 😆

Jag har gjort undan att ringa farbror K innan jag gick ut, och försökte ringa svägerskan E också. Tyvärr bröts samtalet, då hennes mobilbatteri var så urladdat, men hon var vid gott mod även om hon fortfarande var kvar på sjukhuset. En av hennes bröder tar hand om hunden under tiden, så hon behöver inte vara orolig för den.

Jag funderar på vad jag ska laga till middag, kanske något så jag får använda min julklapp: en matberedare, som jag önskat mig (och fått) av juniorerna. Just nu har jag mycket julrester så det har mest blivit att jag kokat några potatisar rätt upp och ned, och ätit vad jag känt för till dem. Jag får se, det är ännu länge kvar tills jag ska ta itu med den saken.

Nu: kaffe!