Allmänt, Foto

Vilken överraskning

Det snöar idag igen. Hipp hipp… Näää, nu får det ge sig! Jag slarvar – som vanligt – med skottningen, men i morse hade traktorkillen förbarmat sig över mig och tagit gården. Jag har ”bara” kvar bron och plattorna, och finliret vid garage och fågelmat, att skotta själv. Det är överkomligt, jag får roa mig med det ikväll. Eftersom jag skottade det i lördags, är det inte så mycket snö där idag, och snön är lätt. 🙂

I morse fick jag en hastigt påkommen inbjudan* till ett onlinemöte, som jag inte behövde vara med i. Provade ändå, för att kolla om det var något för mig, då det kommer att bli fler liknande möten. Kort sagt: det var trots allt inget för mig. Rättare sagt, jag ids inte engagera mig i sådant jag inte måste vara med i. Jag har tillräckligt mycket att ta itu med ändå.

Veckans matsedel är inte påbörjad. Än. Jag får se om jag alls får ihop någon eller om jag kör det som faller mig in, men jag måste först handla. Återstår att se vilka rätter jag kommer på när jag handlar. Nu är inte handlingsbehovet så överhängande just idag, så jag ska skjuta på det lite grann. Jag misstänker att dagens middag blir något med korv, då jag har falukorv hemma. Ugnskorv m mos, kanske?

Jag ser att kollegor börjat planera in jobba-hemma-dagar den här veckan. Just den här veckan har jag själv inte planerat in någon sådan, men kan eventuellt klämma in en sådan dag på fredag. Det beror lite på hur inflödet av ärenden ser ut: vad kan jag göra hemifrån, vad måste göras på jobbet? På fredag har ingen annan bokat in sig för hemmajobb, så det är ju en idé att tinga den dagen – innan någon annan tar den. 😉

Vi har inga spikade jobba-hemifrån-dagar, och ingen av oss (på min avdelning) jobbar helt hemifrån. Tvärtom, vi är så ofta vi kan på plats på jobbet! Nu vet jag inte hur det är för de andra, men jag tycker jag behöver lite personlig kontakt**, att fika tillsammans, eller så. Hemma har jag bara katten att prata med, och hon svarar ju inte. 😳

Onlinefika har inte kommit igång för oss än, men det är ju en möjlighet. Problemet med det är väl att när vi fikar på jobbet går vi ner till fikarummet – alltså ingen dator till onlinefikat. I fikarummet träffar vi ofta personal från andra avdelningar (våra fikaraster har spritts ut under dagen, så inte alla går på en gång, som vi gjorde förr), så vi kan prata annat än jobb. Det blir lätt hänt att det bara pratas jobb, om vi är bara vår avdelning… 🙄

UPDATE
Det blev lunch från Grillen idag, då jag inte orkade börja skrapa upp alla bilrutorna för att åka hem på lunchen. Det är en nackdel med att ha bilen i varmgarage: snön fastnar så ini bomben över hela bilen när den kommer ut ur garaget.


*) Det var en ”allmän inbjudan” till alla i adressboken, typ. Jag tillhörde inte riktigt målgruppen.

**) Dessutom behöver jag ofta skrivaren, för att skriva ut eller scanna in dokument. Att söka manuellt i arkivet är också ofta förekommande. För att inte tala om allt jag måste spara i pärmar på kontoret.