Allmänt, Foto

Ordning igen

*suckar av lättnad* Nu är allt i ordning igen. Jag är på jobbet, med tillgång till allt jag behöver för att kunna utföra mitt arbete, mitt rum har fått (delvis) ny matta, mina kollegor är alla på plats. Inte så att jag har något emot att jobba hemifrån, men vissa saker kan jag inte göra klart då jag t ex saknar skrivare/ scanner. Då får jag stoppa undan de ärendena och göra dem klara när jag är på kontoret igen.

Dagens väder är fortsatt lätt och fluffigt snöfall, ca -8 grader, ingen blåst. Riktig vinter, alltså. 😉 Froppisen vägrar gå ut, hon gillar inte det läskiga vita på marken, men om hon är väldigt akut nödig kan hon ta sig en sväng in under altanen. Ibland. Nu börjar snön vara för djup för henne när hon hoppar ner från trappan, så det är svårt för henne att ta sig upp igen. 🙄

Idag kom jag ihåg att ta med almanackan för 2021 till jobbet. Jag brukar markera D-Day och köksveckorna i den, så ser jag med en enkel blick hur gott/ ont om tid jag har på mig att göra vad det nu är jag behöver göra. Annars har jag kalender i både mobil och dator, men det är bra att ha en med De Viktigaste Dagarna markerade på väggen.

Vad jag behöver göra idag är nya pärmetiketter, med rätt årtal. Dessutom behöver jag söka fram nya pärmar av rätt modell (hel- eller halvpärmar kallar jag dem, då en del är hälften så breda som andra), för att inte tala om att jag behöver rensa bort de pärmar jag samlat på mig inne i kontoret… 🙄 *djuuup suck* Det är skittråkigt, men måste göras.

För den som är intresserad av min s k middagsmeny, så blev det gryta med köttbullar igår. Inte så stor variation, jag vet. Det var en stor förpackning köttbullar, men nu är den äntligen slut. Ja, jag har förstås en lunchburk i kylen (som jag ska spara till middag) men sedan är k-bullarna över – för den här gången.

Jag har en bekännelse att göra… När jag var och handlade, i onsdags, var mina tankar på ett helt annat håll och jag hade totalt glömt bort det där med att hålla avstånd. Trängde mig in igenom kassakön, mellan kunderna, för att sedan ställa mig lydigt 1,5 meter bakom kunden framför… Först DÅ slog det mig vad jag hade gjort! Så om min nya mattbit på kontoret ser ut som en fallucka, så är det min nya sjunka-genom-jorden-plats. 😳

Min ”nya” arbetsplats hemmavid, då jag försökte hitta ett bättre ställe än köksbordet att sitta vid, var ingen hit. Snyggare bakgrund under videomötena 😉 men annars var det inte bra att sitta där. Jag kunde lika gärna ha suttit kvar vid köksbordet, istället för att flytta över allt till ”kontorshörnan” i vardagsrummet. Nå, då vet jag det till nästa gång.