Allmänt

Ännu kallare

Jajamensan, det blev precis som jag trodde: idag är det ännu kallare. Min digitala termometer visade -30 och altantermometern visade -32, så jag har väl -31 i snitt. Nå, jag har klätt mig ordentligt och tjuvlånat en motorvärmarstolpe på jobbet.

Det ekar väldigt tomt i korridorerna på jobbet idag, ska jag säga. Även telefonerna är tysta och lugna, och mailen är bara interna småärenden. Det är som att allt arbete frusit ihop! Många har kollat väderprognosen igår och skyndat sig att stoppa in en jobba-hemifrån-dag idag; samlat ihop sina skrivärenden och laddat jobb-laptopen* för att slippa ge sig ut i kylan.

Även sopbilen verkar ha frusit inne idag, bara för att jag skyndade mig att ta ut så mycket sopor som möjligt i morse (tömningsdag). Nå, kan de inte tömma idag så kommer de väl imorgon. Mina sopor far ingenstans när jag väl satt dem i tunnan. 🙄

Froppisen var faktiskt ut igår kväll – trots kylan – och gjorde det som behövde göras under altanen, men sedan låg hon som limmad mot badrumsgolvet resten av kvällen. Vände sig bara då och då för att värma sina olika sidor. En platt katt som vändstekte sig på grillen, typ. 😆

Efter sju sorger och åtta bedrövelser kom jag till slut äntligen ihåg att ta upp köttfärsen från frysen i morse. Jag skulle göra det igår, men ”skulle bara” först – och så gick det som det gick. Köttfärsen var helt glömd, tills jag skulle söka ett par rena joggingbrallor i tvättstugan och passerade frysen… Jag placerade den på diskbänken och hoppas den är helt tinad när jag kommer hem ikväll.

Planen är kf-biffar eller k-bullar, beroende på vad jag känner för när det väl är dags att ställa sig vid spisen. Det kan precis lika gärna bli någon kf-låda av något slag, beroende på vad jag har hemma. Min matinspiration har fortfarande jullov, tror jag. 😉

OK, jag har talat (skrivit) om vädret, jobbet, middagsplanerna… Vad har jag kvar? Min ljudbok? Just nu lyssnar jag på ”Den tysta kvinnan” av Karin Slaughter. Jag gillar hennes böcker, och den här är inget undantag! 🙂

UPDATE
Jag glömde ju berätta att jag var och klippte mig igår. Tyvärr glömde jag säga till åt frissan (vi pratade glatt om allt möjligt annat) att hon inte skulle sätta spray och sånt i håret. I morse när jag mötte min spegelbild, efter att ha sovit med full frisyr, så hade jag kunnat skrämma hästar i sken…! Det blev en snabbtvätt för att få ordning på oordningen. 😉


*) Vi måste ha jobbets laptop för att komma åt jobbnätverket/ mailen. Förr – innan vi bytte mailsystem – kunde man komma åt sin egen mail online, från hemmadatorn, men det går inte längre. Tror jag. Jag har inte behövt prova, nu har vi ju jobbets små laptopar att använda! 🙂