Allmänt

Fredagsfika

I morse hann jag med två olika fredagsfika (online) innan jag började med arbetsuppgifterna jag tagit med mig hem. Dagens väder är -18 grader, mulet, inget snöfall av betydelse (läs: det kanske dalar någon enstaka flinga, men inte mer), men jag har det varmt och gott hemma bredvid kökselementet. 😉

Lite väl varmt, kanske, då termostatvredet gått sönder och elementet blåser ut full värme hela tiden – den går inte att minska ner. Värmesensorn till fjärrvärmen sitter på utsidan, så när det blir kallgrader drar fjärrvärmen igång. Ju kallare ute, desto varmare inne. Ja, ja. Det går att åtgärda, jag har bara inte brytt mig om att ringa rörkrökaren i det ärendet (elementet, inte fjärrvärmen). 🙄

Köttfärsen ska tillagas idag – om den inte luktar illa när jag öppnar förpackningen… Den var tinad när jag kom hem igår, lite senare än vanligt då jag var tvungen att (långsamt) köra Broarna Runt för batteriladdning av bilen i kylan.

Jag möttes av en Väldigt Upprörd Katt när jag kom in. Hon var ju nödig och ville gå ut! Sedan körde vi för-kallt-att-gå-ut-dansen flera gånger vid altandörren tills hon gav upp och gick på lådan. Tyvärr hängde hon röven över kanten så allt hamnade på golvet. 😳 Det var en djupt olycklig katt resten av kvällen – hon ÄR ju rumsren och skämdes förskräckligt.

Efter det iddes jag inte ta itu med matlagning utan slängde in k-färsen i kylen och värmde lite rester. Självklart hade jag glömt att ta med lunchburk till jobbet, så jag fick vackert stå och frysa utanför Grillen under lunchen. Alltså, jag åt inte utomhus, men det tar en stund att få maten. (Maten lagas inte förrän man beställer den.)

Jag behöver handla, men kanske inte idag. Inget är akut slut, annat än mjukt bröd, så jag klarar mig ett par dagar till. Basvarorna finns hemma och jag ska – som sagt – laga något med köttfärs. Förhoppningsvis. 😉

Den bortkörning av återvinning som jag planerade att göra onsdagskväll/ torsdag efter jobbet har inte blivit av i kylan som lamslog oss. Nu är det bättre läge att fylla bilen och göra ett försök under helgen. Det är ju inga sopor som luktar, så jag kan spara behållarna i bilen till torsdag ifall det är fullt där återvinningen ska lämnas.

UPDATE
Köttbullarna är gjorda! Tyvärr blev de lite för salta (jag gick förbi två gånger med saltkaret…) men annars var det inget fel på dem. Med osaltade tillbehör (kokt pot o gräddsås) går de bra att äta.