Allmänt

Måndagskänsla

Jaaaa-happ. Så var det måndag igen, då. OK, det är inte hela världen att behöva stiga upp i svinottan och hasa sig till jobbet. Jag har ju världens trevligaste gäng* att jobba med, oavsett avdelning, så det är bara roligt att gå hit. Att sedan behöva jobba (och inte bara fika bort dagarna) kanske inte är lika kul, men det beror på vad jag har för arbetsuppgifter som väntar på mig.

Som vanligt hade jag Stora Planer för middagstillagning under helgen, men – som vanligt, även det – tappade jag lusten när det väl var dags. Jag får slå till idag istället. Det blir en del skala-tärna-hacka och jag orkade inte röja runt i köket efter snöskottningen.

Jodå, vi har fått mer snö, men inte riktigt lika mycket som förra gången (för ett par dagar sedan). Lätt snö, men tyvärr var jag nu tvungen att ta itu med plogkarmen framför postlådan och soptunnorna.** Karmen var meterhög och stenhård. Jag slet i två timmar för att få bort det värsta, även om jag inte fick bort så mycket som jag önskat. Nå, det tinar ju till våren. 🙄

Veckan var planerad med ett par hemmadagar. Nu har en av oss blivit förkyld, så få se hur det går med den saken. 🙄 Någon måste alltid vara på plats, om inte annat så för att ta hand om inkommande papperspost (vi får fortfarande en hel del av den sorten) och eventuella besökare.

UPDATE
Planen var att åka hem och äta lunch, men självklart dog batteriet i bilen idag igen. Jag iddes helt enkelt inte dra fram chockstartaren utan gick till Grillen istället. Chockstarta bilen kan jag göra ikväll, när jag har tid att köra Broarna Runt innan jag far och handlar, och sedan – när jag kört in den i garaget – kopplar jag i batteriladdaren. Då blir den mycket snällare att starta nästa gång. 😉

Mer spännande än så här blir det nog inte idag. 😆


*) Jag ska villigt erkänna att alla inte är lika trevliga, men de värsta undviker jag att samarbeta med så gott det går. 😉

**) Traktorn tar bort plogkarmen i själva infarten men det blir alltid kvar en del framför postlådan och soptunnorna, då de står alldeles vid vägkanten.