Allmänt

Bakom masken

Jag har ju glömt att berätta att jag faktiskt – för första gången – använt munskydd/ mask/ vad-man-nu-vill-kalla-det, i fredags!

Skulle till hälsocentralen och lämna prover, och numera måste man vara maskad vid alla besök. Jag klädde på mig ett munskydd från handväskan – och överlevde. Visst var det lite plastigt och aningen tungt att andas först, men efter en liten stund kände jag inte av det längre.

Igår frissade jag mig, men har (som vanligt) i morse tvättat bort allt klegg ur håret, så jag ser ut som jag brukar. 😆 Bara aningen mer kortklippt. Men det är bra att frissan piffar till mig, så jag ser hur jag skulle kunna se ut – om jag bara iddes… Tvätta-kamma är mer min melodi. Orkar inte hålla på med håret.

Jag har ett par små ”problem” att fixa till på jobbet, helst idag, när jag är på plats. Torsdagar och fredagar har jag lagt in att jag jobbar hemifrån, och ingen har protesterat än, så jag fortsätter med det ett tag till. Fram till påsk har jag prickat in det, vi får väl se hur läget är sedan; med vaccinationer och sjukdomsspridning och sådant.

Angående att jobba hemifrån, försöker jag lista ut om jag själv eller arbetsgivaren ska betala en datorstol åt mig. Enligt vad jag fått fram hittills, kan jag be arbetsgivaren betala stolen, men det betyder att när perioden med distansarbete tar slut (om den någonsin gör det…) så ska arbetsgivaren ha tillbaka stolen, till sitt ”lager”. I och för sig är inte en IKEA-stol så dyr*, så jag kan bekosta den själv för att få behålla den i evinnerliga tider. 😉


*) Även om det är IKEA så kostar de en hel del, men allt beror på vad man jämför med. Jag kollade på en av våra leverantörers hemsida, för att se vad en stol hos dem kostar – och insåg att en IKEA-stol duger gott åt mig att ha hemma. 😯 Speciellt om jag ska betala den själv…