Allmänt

Shoppingstopp

Läste precis en artikel om hur Klarnas kunder allt oftare hamnar hos Kronofogden för obetalda lån. Det har inte ens fallit mig in att man kan låna hos Klarna?!? Vid närmare eftertanke har jag nog sett reklamen för deras lån, men inte tänkt närmare på det.

Jag använder Klarna som betalbuffert, för att slippa lämna ut numret på mitt kontokort till webbsidor där jag shoppar. Till Klarnakontot har jag kopplat ett ”extra” bankkonto, som jag fyller på vid behov (d v s när jag shoppar). Ifall Klarna blir hackade finns det inte många kronor att plocka därifrån.

Smålån och framför allt snabblån är ett otyg, precis som att köpa på avbetalning. Att äta kakan först och betala den efteråt blir en dyr fikastund, med ränta på ränta. Visst är det lockande att köpa något ännu större, ännu dyrare, än det man har råd med. Men om man drar efter andan och väntar en dag eller två, så man hinner tänka efter, så kanske man inte behöver köpa en ny TV/ soffgrupp/ bil/ vadsomhelst så länge den gamla fungerar?

Just nu verkar alla prata elbilar. Jaha? Visst skulle jag vilja ha en, jag också, men de är ju typ dubbelt så dyra som en bensin-/ dieselbil, och tydligen kostar det en förmögenhet att byta batteri (när man kört slut på det). Jag skulle ändå vilja ha en ny bil, bara för att ha en ny bil, men inte en elbil. 😉 Dock lever gamle Speedy än, även om han – precis som jag – börjar visa spår av ålder, men med lite smink på de rätta ställena klarar vi många mil till. 😆