Allmänt

Snabbshoppat

Det går snabbt att shoppa på IKEA nu för tiden. Jag skickade in min beställning på torsdag kväll, och hämtade grejerna på fredag förmiddag. 10 minuter på IKEA:s parkering – sedan var det klart!

Jag körde längs gränsälven när jag åkte dit, och den vanliga vägen när jag for hem. Det är lika långt vilken väg man än väljer – nu har jag mätt med trippmätaren i bilen. Vägarna är bättre om jag kör via K, men det är roligare utsikt att köra längs älven.

Jag gillar att se alla de mysiga husen, men tyvärr står många tomma och utkylda under vintern. Det är roligare att köra den vägen under sommaren, då det står bilar vid nästan varje hus.

På vägen hem stannade jag till och fikade hos B, som jag ringt tidigt på morgonen för att kolla om han ville ha besök. Nu är han fullt vaccinerad, så det gick bra. Jag fick förgylla hans vardag lite grann. 😉

Planerna för idag är att röja upp lite i oredan som bildats här hemma, fortsätta med tvätten, och så – ta-daa! – montera skrivbordsstolen jag köpte! Jag ska även packa upp annat jag köpte när jag ändå skulle shoppa från IKEA. Lite smått & gott, som vanligt. 🙄 (Men inga handdukar den här gången!) (Jag har haft pippi på handdukar, köpt nya varje gång jag varit på IKEA, men nu försöker jag lugna mig lite med dem.)

Lite kul är att jag börjat lyssna på Peter Mays ”Lockdown”, som han skrivit för många år sedan. Den utspelar sig när en pandemi sprids via ett virus med en dödlighet på 80%, och London är ett sorts epicentrum, avspärrat från omvärlden. Låter lite bekant, eller hur?

Det är – förstås – en deckare, så pandemin får inte så stort fokus, men han beskriver (den fiktiva) omvärlden väldigt bra. Ja, jag gillar Peter May sedan tidigare, lite kul var bara att han prickat in en pandemi flera år i förväg. Nu var rätt tillfälle att ge ut den! 😉