Allmänt

Hej och hå

Det ramlar in diverse att-göra-sedan-saker i min mail, men nu är det dags att ta itu med dem. Helst innan semestern. Ja, jag vet, det är ännu ett par veckor kvar, men det är ärenden som tar mycket mer tid än man tror från början* och de behöver göras innan jag förtränger glömmer bort dem.

Under natten har vi haft avstängt vatten i mitt kvarter igen (därav grävmaskinen) men då ska man ju ändå sova, så det gör inget. Jag hade förberett mig genom att ladda kaffebryggaren tidigt på kvällen (morgonkaffet är HELIGT) och duschade & tvättade håret i god tid innan vattnet stängdes av.** Spolade upp en tillbringare kallvatten och ställde i kylen – klart! 🙂

Sommarvärmen har slagit till med full kraft. Som vanligt, höll jag på att säga. Det kan komma en värmebölja lagom i slutet av maj-början av juni, för att sedan bli en kall och grå sommar. En del hoppas att det varma vädret ska hålla i sig, men inte jag. Jag tål inte värme så bra, även om jag blir piggare av solljuset. Nu har vi ju dagsljus dygnet runt, så jag blir mer och mer nattuggla. En tupplur efter jobbet, vaknar lagom tills det börjar svalka av lite grann – och så är jag pigg långt in på småtimmarna.

Som vanligt behöver jag fara och handla, återstår bara att se vilken dag det blir. Jag har allt till mina planerade middagar hemma, det är bara ”allt annat” som behöver fyllas på; typ smör & mjölk o dyl. Men det går ingen nöd på mig, jag kan handla någon kväll när det svalkat av lite.


*) Alltså, jag vet att de ärendena tar tid, men de som skickar ärenden till mig tror att det bara är att trycka på en knapp så är det klart. Riktigt så enkelt är det inte.

**) Det ger mig lite extra sovmorgon om jag slipper duscha när jag stiger upp. Varje morgonminut är dyrbar! 😉