Allmänt, Foto

Nå nu

Till slut fick jag rensat av stora skrivbordet och har nu inrett ny arbetshörna där. Visst kommer det att bli en del omflyttningar, tills jag fått fram den perfekta placeringen av grejer, men jag har en början i alla fall. 🙂

Utemöblerna bars/ drogs/ släpades ut på altanen sent på kvällen, så idag kan jag – om jag känner för det – äta utomhus. Det är soligt väder (än så länge) men blåser rätt ordentligt. Perfekt torkväder! Jag ska gå och slänga i en tvätt för att kunna torka utomhus, så innan tvättprogrammet är klart kommer regnmolnen att hopa sig… 🙄

Planen för idag är att handla, min lista blir längre och längre för varje timme. Jag akuthandlade bara det absolut nödvändigaste i måndags, vilket gjorde att jag fick åka till macken och akutköpa ett paket kaffe (av ”fel” sort, dessutom…) sent igår kväll. Morgonkaffet är heligt, och det var många bilar utanför affären. Det gick snabbare på macken, då jag bara skulle ha kaffe. Får, som sagt, handla bättre idag.

Efter månader av hemarbete vid altanbordet, går jag nu lite vilse i mitt eget vardagsrum. Tittar förvirrat mot platsen där bordet stått och undrar var jag satt datorn? 😆 Som tur är finns allt fortfarande i samma rum, bara i ett annat hörn, så jag kan nog vänja mig.

Det blev en TV-fri kväll igår. Under mina försök att flytta bort gammeldatorn, surnade jag till och drog helt enkelt ur alla sladdar. En miljon hoptrasslade sladdar i ett nystan värdigt Herkules roade mig under kvällen. Ja, dessutom visade sig någon av sladdarna vara nödvändig för att TV:n skulle fungera 🙄 så jag fick sortera sladdar med en ljudbok som bakgrundsbrus istället för TV:n. Men till slut var allt sorterat, uppmärkt och paketerat – och TV:n fungerade igen!

Under en tidigare flytt-av-stationär-dator har jag (med en nyinköpt märkningsmaskin) märkt upp alla sladdar till datorpaketet – till och med i båda ändar! Ja, så kan det bli när man enkelt kan göra märkremsor i massor. 😆 Det underlättar enormt när kontakterna är märkta, så man snabbt ser om man drar ur strömsladden till skärmen, datorn eller högtalarna. Just sayin’. Sedan har det tillkommit fler grejer med sladdar, så allt var inte märkt, men jag iddes inte börja märka något den här gången. Nu ska ju allt plockas bort.