Allmänt

Tillbaka

Så är jag tillbaka på kontoret igen, efter en längre jobba-hemifrån-period än jag tänkt mig från början. Nåja, jag är frisk nu och det är huvudsaken. Lite post hade samlats, men inga stora mängder. Det mesta hade jag redan fått och tog med mig hem när jag akuthämtade laptopen.

Nu väntar sista veckan innan semestern. För en del innebär den nedtrappning, men i mitt fall är det snarare upptrappning: jag har hur mycket som helst att göra under veckan och är inbokad på allt möjligt. Det går nog bra ändå, det måste det göra – och jag är gammal i gamet, vet vad som kan upp- respektive nedprioriteras.

Har ni några semesterplaner? Själv tänker jag göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt. 😉 Inga planer alls, med andra ord. Midsommaren närmar sig men jag har inte koll på om juniorerna har tänkt göra något tillsammans eller var för sig, och om jag i så fall skulle kunna vara inblandad någonstans? Annars får jag äta sill och potatis alldeles själv, det går också bra. 😉

Det varma vädret har gett med sig – tack och lov! Det blev lite jobbigt där på slutet, för det var svårt att sova i värmen. Antagligen var det här det fina sommarvädret vi fick i år, men jag klagar inte. När det är svalare orkar jag göra mer, även om det inte är mycket. *fnissar* Talade med min favoritkarl B 😉 en dag, och han medger att han nu går mera i min takt (d v s långsamt). Då behöver jag inte jäkta om/ när jag tar med honom någonstans. 😆

Men under över alla under: jag bar upp en tvättpåse till sovrummet i morse! Den har visserligen flyttats uppför första trappan (från källaren till hallen) för ett par dagar sedan, men nu har den kommit sig hela vägen upp. Återstår bara att tömma påsen och vika tvätten som är i den… Det kan ta tid. Jag har nog kvar ovikt tvätt från förrförra sommaren om jag gräver tillräckligt djupt i mina tvättpåsar… 🙄 Inte min favoritsyssla.

Dessutom samlas massor av smutstvätt som jag behöver ta itu med. När det byter säsong ska t ex vinterjackorna tvättas och hängas undan, och de tar en massa plats. De ligger ännu kvar i tvättstugan, då jag alltid har mer akut tvätt jag behöver få bort först, t ex jobbkläder. En god sak är i alla fall att jag köpt genomskinliga* plastsäckar, som jag kan fylla och slänga i containern för brännbart på Återvinningen.

Jag får se om jag gör någon matsedel den här veckan. Förra veckan bestod mest av fil & smörgås, p g a värmen, så jag har en del olagad mat jag behöver fixa de närmaste dagarna. Det är inget jag akut behöver handla just nu, men jag behöver fara på Apoteket för att fylla på lite mediciner och annat smått & gott. Det kan dock vänta ett par dagar, bara jag fixar det innan helgen.


*) På vår Återvinning har de regeln att allt som slängs i Brännbart måste vara förpackat i genomskinliga plastsäckar. Typiskt, då jag bara har haft svarta – fram tills nu, alltså. Det får bli min semesterplan: att rensa ur garderoben! (Och vika tvätten…)