Allmänt, Foto, Katter

Vilken dag som helst…

…kommer jag att itu med tvätten. Nu har den värsta värmen gett med sig, hoppas jag, för igår kväll orkade jag vika tvätt en stund, trots värmen. Det har varit 31 grader ute och 28 grader inne, så jag har mest legat som en död sill under dagarna, försökt göra minimalt med hushållsarbete (läs: laga mat) på nätterna, då det ”bara” varit 25 grader inomhus.

Alla jublar över det fina vädret, stekande sol och inte ett moln på himlen. Inte jag, men jag försöker hålla god min för de som längtat. Vi har ju elva månader om året då vädret inte är lika bra (alltså mer anpassat till mina önskemål) så jag får försöka hitta nya sätt att klara hettan. Idag verkar det bli växlande molnighet och det blåser lite grann, så jag kommer nog att få någonting vettigt gjort under semestern.

Jag är sugen på att åka upp till Fallet, dit jag brukar åka (minst) en gång varje sommar. Turistanläggningen där har tydligen renoverats, så jag är väldigt nyfiken på hur de byggt om/ till. Det var för varmt igår, men kanske idag? Om inte annat så får jag njuta av AC:n i bilen, lyssna på en god bok och äta lunch/ middag som någon annan lagat. Jag får se hur jag gör – semestern är inte slut än! 😉

Den förbaskade midnattssolen 😉 såg ut så här igår vid 23-tiden. Den var på väg ner bakom den stora fula förrådsbyggnaden längre bort på gatan, så om jag varit vid älven hade jag haft sol längre. Ljuset gör underverk med min dygnsrytm, framför allt när det är så här varmt. Jag vänder dygnet hur lätt som helst. Även froppisen vänder på dygnet, för även om hon är en gammal katt som sover större delen av dagarna/ nätterna, tycker hon (nog?) att värmen är besvärlig. På natten piggnar hon till och vill gå ut på altanen för att kolla läget, och då vill hon helst ha sällskap (alltså vill hon att jag följer med henne ut).

Allt är väl med mig, snart kanske jag får gnälla över att vädret är för kallt?