Allmänt

Redan glömd

Semestern är redan glömd och försvunnen i fjärran. Har jag varit ledig i fyra veckor? 😳 Det känns inte så, utan allt rullar på precis som vanligt på jobbet. Den enda skillnaden är att det är otroligt lite folk på plats – men så har det ju ofta varit redan innan sommaren, då många jobbar hemifrån.

Jag var och handlade igår! 🙂 Inte direkt efter jobbet – det var fullt med bilar på affärens parkering när jag kollade läget – utan vid halvniosnåret på kvällen. Lugnt och stillsamt, det var kanske två bilar förutom min. Få kunder, så jag kunde strosa runt utan närkontakt med någon annan. Det var inte förrän vid kassan jag såg ett par andra kunder.

Det märks att det är grilltider. Massor av färdigmarinerat kött av olika sorter, främst gris, och korvar av alla slag. Jag kommer att använda min elgrill ett par gånger under veckan, eftersom jag inte kunde motstå en del av utbudet. 😉 Få se om jag provar ta ut den och grilla utomhus någon dag? Det har inte blivit gjort än, då det tidigare varit för varmt att äta ute, men nu är det svalare. Eftersom altanen är på söderväggen blev det otroligt hett under dagtid när värmen slog till, först långt efter middagstid gick det att svalka av sig där ute.

Svalkan håller i sig. Igår kom det en och annan liten regnskur också, men inte alls de regnmängder vi behöver. Nätterna har blivit betydligt kyligare, men det är bra: nu har jag svalt och skönt inomhus när jag ska sova! 🙂 Lite snålt sommarväder med ensiffriga temperaturer, men det kommer att bli varmare igen.

Få se om jag hinner hänga tvätt under lunchen idag, jag är ännu inte färdig med den. Så länge det inte regnar, så torkar den även om det är svalt. Och om det regnar, blir tvätten bara ordentligt sköljd – den torkar tids nog. 🙄 Återstår bara tvättvikningen. Jag har börjat lite smått, men det går trögt. De små högar av vikt tvätt som samlats på sängen måste snabbt plockas in i garderoberna, då katthåren har börjat ta över. Det är felet med att ha en trefärgad katt: på svarta kläder syns de vita håren, på vita kläder syns de svarta håren, och på alla andra kläder är svarta, röda och vita katthår utspridda där de syns bäst. 🙄

UPDATE
Jag hade fortfarande lite energi kvar när jag var hem på lunchen: tömde och fyllde diskmasken, drog igång den, plockade ur grillplåtarna från elgrillen och lade i blöt i hett diskvatten, så de går snabbt att diska när jag kommit hem (och bytt om till hemmakläderna). Inte för att jag ska grilla idag – har andra planer för middagen – men då vet jag att grillen är färdig att använda när jag känner för det.

Eftersom jag handlade igår, så har jag ont i knäna idag – men jag vet ju vad det beror på. Så går det när man är en envis tant/ kärring, som inte går två vändor utan bär alla tunga påsar på en gång. 🙄 Det blir nog bra när jag fått vila knäna en dag eller två. För övrigt har jag kommit på fler varor att handla, sedan jag kom hem och packade upp det jag hade köpt. Mest ett par kryddor och liknande tillbehör, så jag behöver inte skynda mig till affären idag igen. Typiska det-kommer-jag-kanske-ihåg-saker som inte skrivits upp på listan…

Min handelslista skrivs i en app på mobilen. Om inte mobilen och jag är i samma rum under matlagning, och t ex någon krydda tar slut, är det inte säkert att jag kommer ihåg att skriva upp den på handelslistan när jag väl kommer åt mobilen igen. Inte förrän jag står och söker (den tömda & glömda) kryddburken nästa gång… 🙄