Allmänt, Foto

Ny bil!

Sisådärja! Jag kunde – förstås – inte hålla mig, utan köpte en storebror åt den lillebror jag redan hade. 😉

Det är lite rörande att se dem stå sida vid sida framför garaget, men snart är bara storebror kvar. Lillebror ska säljas, så snart jag fått ägarbeviset från Trafikmyndigheten. Jag var tvungen att beställa ett nytt, då det gamla (plus instruktionsböckerna) försvunnit. Eller blivit lagda ”på ett bra ställe” – jag hittar dem inte?!?

En gång i tiden har jag nämligen tagit in hela mappen med instruktionsböckerna till bilen och stereon, för att kolla något, t ex vilken lampmodell jag behövde byta eller något sådant. Sedan är de försvunna. Borta. Inte här. Jo, de finns här någonstans – jag vet bara inte var. 😳

A var inte så svårövertalad att följa med som co-driver, vi tog t o m hans bil. Jag skulle ju köra hem den nya bilen själv, även om bilfirman erbjuder sig att göra det. Man kan faktiskt köpa bilen helt online, om man vill, men det ville jag inte. Jag ville klämma och känna och provköra själv, även om A varit till L och provkört åt mig redan på tisdag! Så det var verkligen snällt av honom att komma till L igen på onsdagen.

Nu återstår bara att få ihop en passande annonstext som gör att jag blir av med Speedy, för jag behöver verkligen inte två bilar. Någon dag ska jag åka till däckfirman och hämta vinterdäcken jag lagrat hos dem, för han ska säljas med båda omgångarna däck. Det ökar chansen att få honom såld. 😉

Jag har ännu inget lämpligt namn åt den nya bilen, men det kommer väl. Måste vänja mig lite först – blir lika chockad varenda gång jag tittar ut på gården och ser en röd bil stå där, bredvid den blå. 😆 För övrigt är den hur kul som helst att köra, jag susar förbi långtradare i ett litet nafs! Man får en annan syn på tillvaron också, då jag sitter mycket högre upp i den röda bilen, än i den blå. OK, det kanske inte är mycket högre, men det känns så, tills jag vant mig.

Bäst jag skriver, så ni slipper fråga: det är en vanlig bensinbil, inte el eller hybrid. Den har vad Mazda kallar ”mjukhybrid” vilket gör att en liten elmotor laddas under körning, som hjälper till när man startar bilen. Alltså, den startar så tyst att jag undrar om den alls kommit igång!?! På tomgång är den också helt tyst. (Om ni är intresserade och vill googla, så är det en Mazda CX-30 jag köpt, bättre begagnad – 2020 års modell, snudd på ny!)

Idag och imorgon jobbar jag hemifrån (tog semester igår) och det är trevlig hemmajobbarväder: regn och blåst. 😉 Perfekt!

2 kommentarer på “Ny bil!”

  1. Vad roligt med en ny bil. Det är ju inte roligt egentligen att vara tvungen att köpa ny bil, men när det väl är gjort är det roligt.

Kommentarer är stängda.