Allmänt

Betalning?

Jag fick två brev, angående paket jag beställt, som skulle betalas moms på?!? Efter diverse undersökningar insåg jag att det inte var någon som försökte blåsa mig på pengar, utan det är helt enkelt två paket som blivit stoppade av tullen. Nu har jag betalat (inga stora summor) så få se när varorna kommer. Jag är ute i god tid med julklapparna i år igen, och det visade sig vara ett företag i Nederländerna som skickar varorna. Bara de kommer före jul är jag nöjd. 😉

Planerna för helgen var att köra bil 🙂 men det blev inte så. Jag hade dessutom tänkt tvätta höstjackan, och det är gjort. Däremot vill inte torktumlaren samarbeta, så nu – i morse – tog jag upp jackan från tvättstugan och hängde den på tork i badrummet. Fick ta vinterjackan idag istället, fast den egentligen är för varm.

Få se om jag får ihop en matsedel (att bryta mot) den här veckan? Förra veckans ”karré m pot o sås” kommer nog att bli ”köttgryta” den här veckan istället, då jag inte iddes laga till karrén då. 🙄 Inte ens under helgen orkade jag ta itu med den. Det går så bra att leva på smörgås, fil & flingor, eller vad som finns hemma och inte behöver lagas till.

Jag var inte på humör att laga mat, så enkelt var det. Inte på humör för att göra något alls, faktiskt, så det blev ingen bilkörning för mig under helgen heller. Det har blåst ordentligt under helgen, speciellt lördag. Då blåste alla löven från björkarna runt gården ner, så nu har jag en gyllengul gård (oräfsad, då jag låter löven ligga till våren). I morse vräkte regnet ner, men innan jag for till jobbet hade det slutat. Froppisen gick ut på altanen, och vände snabbt in igen. 😉

UPDATE
Lagom tills jag skulle gå på lunch hade regnet satt fart igen, tillsammans med vinden. Hela altanen var blöt, så det var tur att jag tagit in sittdynan innan jag gick hemifrån. Det blåste hårt från ”fel håll” så det hade drivit in regn över hela ytan. Jag märkte direkt att jag hade totalt fel jacka, då vinterjackan är varm, men tyvärr inte vattensäker. Den sög åt sig all fukt den hittade, så jag var blöt in på bara skinnet när jag kom tillbaka till jobbet igen. Nåja, till imorgon har nog höstjackan – som är vattensäker – torkat efter tvätten, så jag kan använda den igen.