Allmänt

Freeedag

Ljuvliga freeedag! OK, så ljuvlig kanske den inte är, beroende på vad som räknas. Vädret är grått men ändå varmt, och snart är arbetsveckan slut. Jag har – förstås – sparat de allra krångligaste arbetsärendena till sist, vilket gör att jag måste brottas med dem idag. Det var inte meningen, men nu blev det så. 🙄

Jag har tvättat och tumlat vinterjackorna, men de ligger ännu kvar i tumlaren. Planen är att tvätta höstjackan under helgen, för den behöver verkligen få sig ett dopp. När vädret är så pass varmt (och oblåsigt) som det är nu, klarar jag mig med en kofta medan jackan är i tvätten. Jag går ju bara mellan huset och bilen ändå. 😉

Bilen, ja. Jag behöver köra den mera, gärna under helgen som kommer, för att prova alla finesser som (eventuellt) finns. Farthållare finns i flera olika varianter* 🙄 men jag tror jag kan få igång den ”vanliga” varianten vid landsvägskörning nu. På väg till och från jobbet hinner jag inte prova den finessen, det är för kort (och för långsam) körsträcka. 😉

Det finns mer tvätt jag behöver ta itu med, men det är inte så akut – än. Om jag dessutom passade på att vika och stoppa undan en del av den redan rena tvätten, skulle det göra underverk för min garderob. Jag brukar göra intressanta fynd när jag tar itu med de ovikta tvättdrivorna, hittar plagg jag inte ens visste att jag hade…! 😳

Vi har ny månad idag, kom jag plötsligt på! 😯 Redan oktober – det är inte klokt så fort tiden går. Jag måste vända fram rätt blad i mina almanackor, kolla in månadens utvikningskatt i Kattakutens almanacka. 😉 Månntro när det är dags att beställa en ny, för nästa år? De brukar annonsera i god tid före jul. Förr köpte jag alltid tre, och gav åt juniorerna i julklapp, men numera nöjer jag mig med en. Mina juniorer kan beställa egna om de vill ha, men de använder oftast ingen väggalmanacka utan bara sina mobiler.

UPDATE
Min matsedel blev förvanskad den här veckan, så pass att det kommer att bli potatis- och purjosoppa till middag idag. Jag vet, den stod inte ens med på matsedeln, men nu blir det så. Hyfsat snabblagat, och mättande med ostsmörgås till. Jag kanske t o m vispar ner en burk creme fraiche också, för extra krämighet?


*) Det finns ”vanlig” farthållare, där jag ställer in att bilen ska köra t ex 90 km/tim, och så håller farthållaren det. Den varianten är jag van vid. Dessutom finns det en variant som ser till att jag inte kommer för nära bilen framför, utan anpassar farten efter framförvarande trafik. Eventuellt finns det även en variant som håller farten efter vägskyltarna, men det kan vara något jag missuppfattat. Det var många sidor i instruktionsboken och flera ikoner på instrumentbrädan att hålla reda på. 🙄