Allmänt

Plötsligt händer det!

Igår lagade jag faktiskt middag! Visserligen inte den som stod på listan (köttgryta) utan jag skivade karrén och ugnsstekte den istället, med ett täcke av creme fraiche blandad med sweet chilisås, och så kokade jag potatis till. Finessen är att jag dessutom portionerade upp resterna i burkar, så nu kan jag äta varm lunch om jag känner för det! Annars blir det rester till middag hela veckan, då jag inte varit och handlat än. 🙄

Det måste ha regnat och blåst ordentligt inatt, altanen var alldeles blöt i morse. Froppisen ville så gärna gå ut – ända tills jag öppnade dörren och hon såg hur blött det var. Plötsligt ville hon inte gå ut längre… 😳 Nåja, det är uppehåll just nu, graderna ligger runt +10, blåsten har lugnat ner sig. En riktigt fin höstdag, faktiskt!

Min höstjacka har nu torkat efter tvätten, så jag har fått hänga tillbaka vinterjackan efter den tillfälliga användningen igår. Den är ju också nytvättad (att jag använt den en enda dag räknas inte) så nu är jag redo för vintern! 😉 Vad jag verkligen skulle vilja – inför vintern, men annars också – är att åka en sväng till IKEA och klämma & känna på säsongens nyheter, fylla en vagn med smått & gott jag inte visste att jag behövde innan jag såg det, men…

Mina finanser kommer att snävas åt betydligt, då jag nu köpt bil – den ska ju betalas också. 😯 Jag har inte packat upp den senaste IKEA-påsen färdigt än, förutom alla de andra påsarna jag har i skrubben med ett fåtal bra-att-ha-prylar kvar. Jag kanske inte behöver fara till IKEA, jag kan få överraskningar hemma i skrubben? 😉

På tal om jackor, så passade jag på att tvätta min rökjacka också, när jag ändå tvättade vinterjackan. Sedan tumlade jag båda, med tennisbollar, vilket gör att rökjackan verkligen känns fjäderlätt och fluffig. Det är alltså en minst 10 år gammal sliten täckjacka, med trasigt blixtlås och trasigt foder, som sjungit på sista refrängen i flera år vid det här laget. Nu är den ren, men jag är inte helt säker att den håller ihop för en tvätt till… 🙄

Jag måste sy fast fodret i ärmarna för femtielfte gången, då tyget fransar upp sig så sömmen släpper – även utan tvätt, det räcker att jag stoppar armen genom ärmen för att få fodret att lossna. Jackan är full av små brännhål av tobaksflagor som fallit på den under årens lopp och färgen på tryckknapparna (som jag använder då blixtlåset är trasigt) har nötts bort för länge sedan.

Men jag vill inte pensionera den än, då det är den bekvämaste jacka jag haft på många år. Den kanske inte är så jättevarm längre, men den håller stånd mot det värsta av vindarna och har kapuschong som jag kan fälla upp när isvindarna är ute efter mina öron under smällkalla vinterns rökpauser. 😉 Jag använder den jackan bara hemmavid, antingen på altanen eller – ibland – när jag skottar snö framför bron.

UPDATE
Åååhhh, vad jag helt plötsligt blev sugen på äppelpaj med vaniljsås! Vet inte var det suget kom ifrån, det bara ramlade över mig. Kanske något att planera inför kvällen? 😉