Allmänt

Regn hos mig

Regnet öser ner idag igen, men det gör inget. Jag gillar ju det! 🙂 Eftersom jag handlade igår kan jag nu boa in mig i Snigelskalet hela helgen, om jag vill. Men först: jobba färdigt för idag!

Jag har precis varit hem på lunch, och möttes i dörren av en chef (övrig, alltså inte min) som frågade om jag köpt ny bil, då hon mött min gamla igår och sett att det inte var jag som körde. 😆 Så är det att bo på ett litet ställe, ryktet sprids snabbare än vinden! Hon gratulerade mig i alla fall till köpet, när jag förklarade att jag uppdaterat mig: ny bil av ny modell. 😉

Jag berättade att om hon fick en chock, så är det inget mot vad jag själv fick, när jag ”mötte mig själv” efter gatan! Nå, i vilket fall som helst, den nya ägaren är väldigt förtjust och nöjd med köpet. Jag träffade henne – och bilen – igår på parkeringen utanför affären, och gav henne lite tips & trix. I morse skyndade jag mig att slänga iväg ett mail med fler tips som jag glömde bort igår (och vi hade inte riktigt tid då, heller). Det kan ju vara bra att veta hur man ställer in farthållaren, t ex.

Planerna för helgen består av först och främst disk. Det luktade som en bulldeg på jäsning när jag kom in i köket på lunchen, och det tog en stund innan jag insåg att det var disk (!) (inte sopor) som börjat mögla… *bluärrkk* När jag fått ordning på disken, blir det nog tvättstugan resten av helgen. Eller dammsugaren, jag får se. 🙄

Samtidigt känner jag att det kan bli någon vända ”broarna runt”, för jag tror jag nu kommit på hur jag ska få igång farthållaren i den nya bilen! Det är helt andra knappar och reglage än jag är van vid – det skiljer 14 år mellan bilarna, så det är inte konstigt. Kolla bara på en mobil som är 14 år och jämför med en ny… Dessutom pratar min nya bil med mig?!? Jag råkade komma åt ett reglage när jag for hem på lunchen en dag, och plötsligt frågade bilen vad jag ville göra! Jag hostade till av överraskning, och då sade hon (det var en kvinnoröst): -Ursäkta, jag hörde inte? 😯

Så, nu är provnamnet Åke borta ur rullorna. Om en kvinna pratar åt mig så är ju bilen en ”hon”, eller hur? 😉