Allmänt

Riktigt god

Under gårdagens matlagningskurs gjorde vi en riktigt god middag! 🙂 Vi började med broccolisoppa, toppad med brynta halloumitärningar och en rostbiffsmörrebröd till. Huvudrätten (som jag och K lagade) var baconlindad fläskfilé med ugnsrostad potatis och en sallad med dijondressing. Det hela avrundades med hallonknäcke* till efterrätt. Hur. Gott. Som. Helst! 🙂

Regnet fullkomligen vräkte ner hela kvällen. Det brydde vi oss inte om, vi lagade mat inomhus, men under de korta promenaderna till och från bilarna blev vi sjöblöta. Den enda som cyklade var M, som förtjänar tapperhetsmedalj för den insatsen! 😯 När jag kommit hem, var det underbart att sitta på altanen och höra regnet smattra (dåna) mot taket – och så gott jag sov, när jag somnade!

Ikväll ska jag åka över till farbror K, jag har ärenden gjorda åt honom. Förhoppningsvis regnar det inte ikväll igen, däremot ser det ut att vara mulet hela dagen (enligt väderrapporten). Dessutom behöver jag handla – blev inte gjort igår heller 🙄 – och jag hade vaga planer på att klämma in handlandet under lunchen. Då upptäckte jag att min favoritärtsoppa serveras (av misstag) idag på matstället V, så jag kanske åker dit istället för att fara och handla. Jag får se hur det blir när det är lunchdags.

UPDATE
Planen var att åka till V, bara för ärtsoppans skull. Tyvärr hade inte bara en, utan flera stora lastbilar med släp parkerat kors och tvärs över parkeringen, så jag inte slapp förbi. Rättare sagt; jag har för ny bil för att prova om jag ryms emellan… Jag är inte än riktigt säker på var kanterna på min nya bil är, så jag vågade inte chansa. Suckade djupt och tänkte att jag får åka till nästa ställe, N. Där var så många (vanliga) bilar på parkeringen att jag bedömde det skulle ta för lång tid att äta där (och de hade inte ärtsoppa som dagens), så jag åkte hem och åt fil & flingor istället. Så snopet! 😳


*) Det var en sorts tunt knäckebröd, som breddes med sockrad (!) Philadelphiaost (?), och dekorerades med hallon. När bröden fått stå med röran påsmetad, blev de segmjuka, som kakor – inget knaster alls. Jättegott!