Allmänt

Lugnat ner sig

Småfåglarna har lugnat ner sig vid fågelmaten. Jag behöver inte fylla på frörören lika ofta, så antingen har de blivit mätta eller också har fler grannar börjat mata dem. Lite kul är det att se hur sparvarna reagerar på olika större fåglar. Om en skata kommer – det räcker med att den bara flyger förbi – så skingras småfåglarna åt alla håll och det blir tomt vid fågelmaten. Däremot, om en nötkråka – som är ungefär lika stor som en skata – kommer, så bryr de sig inte alls, utan fortsätter att äta och sitta i buskarna bredvid maten.

Vädret är fortsatt varmt, snön tinar och det är slaskigt runt vägarna. Det kan bli bara vägar igen, om värmen fortsätter, men nu vill jag verkligen ha vinterdäcken på. Planen är att åka till B under helgen och visa upp nybilen, och hälsa på gossarna (och B och A, förstås). Lite shopping på shoppingområdet S kan det också bli, beroende på vad jag känner för när jag är framme. 🙄

Lönen kommer imorgon! Jag gör mitt bästa för att tömma kontot innan de nya pengarna fyller på 😉 , bland annat genom att beställa en julkalender från Forskarfabriken i år igen. Den är dyr, men var väldigt uppskattad av hela familjen förra året. Jag behöver även handla mat, helst redan ikväll. Imorgon är det ju kurs, så då hinner jag inte handla före matlagningen (och orkar inte efter). Lika bra att göra undan handlandet ikväll, alternativt under lunchen. Min lista har vuxit betydligt, då det är fler och fler saker som börjar ta slut/ behöver fyllas på.

UPDATE
Jag måste bara berätta om Världens Bästa Tandpetare/ -stickor! När jag var till tandläkaren (som f ö inte alls var tandläkare, bara tandhygienist) fick jag några provförpackningar av en ny sorts tandstickor, med räfflor. De är helt underbara! Jag har ett par ställen där det alltid fastnar mat, men de är suveräna på att rensa bort allt! 😯 De finns i olika storlekar, samt även i en ”böjd” modell (som jag ännu inte provat). Testa, du kommer inte att bli besviken!